Bioanalytikere går efter kuglerne …

… Og de er ikke blege for at bruge hobbyknive eller smøreknive for at få dem fri. Lyder det som en horrorfilm? Det er det ikke. Det er næstekærlighed.

De seks kolleger fra Institut for Biomedicin – forskning og uddannelse, Syd på AU vil gerne have fingrene i dine kugler. I næstekærlighedens tegn. De seks er fra venstre: Pia Nielsen, Tina Drejer, Jytte Utoft, Inger Kristoffersen, Hanne Sidelmann og Inger Merete S. Paulsen. Foto: Marie Groth Andersen

Donér din kugle

Har du en tom roll-on deodorant, som du gerne vil donere til indsamlingen, kan du let løsne kuglen med en kniv. Initiativtagere til indsamlingen anbefaler at bruge en helt almindelig smørekniv.

Saml gerne flere kugler fra venner og kolleger.

Kuglerne kan afleveres til Inger Merete S. Paulsen: bygning 1234, lokale: 122, mail: imsp@biomed.au.dk

Det hele begyndte en morgen, hvor bioanalytiker Inger Merete S. Paulsen mødte på arbejde med fingeren bundet ind i plaster. 

”Hvad er der sket?” Ville kollegerne på Institut for Biomedicin, Syd vide.  

”Jeg har forsøgt at få en kugle ud af en deodorant med en hobbykniv,” lød svaret fra Inger Merete S. Paulsen. Et svar, som på ingen måde fik hendes kolleger til at se mindre spørgende ud. 

Vil hjælpe børn med autisme eller ADHD

Samme morgen var Inger Merete S. Paulsen faldet over et opslag på Facebook, hvor en kvinde efterlyste kugler fra roll-on-deodoranter. Kuglerne ville hun bruge som fyld i såkaldte kugledyner og forære dem til børn med autisme eller ADHD.

Kugledyner er et velkendt hjælpemiddel for blandt andet mennesker med disse to diagnoser. De tunge dyner kan skabe ro i kroppen og give en bedre nattesøvn. Men de er dyre. Dynerne kan koste op mod 10.000 kroner, og da det ikke er alle, der kan dykke ned i lommen og finde den slags beløb, kan man søge sin kommune om støtte til dynerne. 

Så simpelt

”Men ifølge facebook-opslaget får nogle ansøgere afslag fra kommunen. Og det var det, der greb mig. Det er så simpelt et middel, som kan give mennesker med autisme bedre muligheder for at fungere i dagligdagen,” fortæller Inger Merete S. Paulsen.

Hun havde tilfældigvis en tom roll-on-deodorant stående på badeværelseshylden og gik straks i flæsket på den med en hobbykniv. En manøvre, som altså kostede et lille kirurgisk snit i fingeren. 

Så triller kuglerne       

”Jeg har tre tomme deodoranter stående,” lød det fra kollegaen Tina Drejer, da Inger Merete S. Paulsen fortalte historien i frokoststuen. Og her var flere kolleger med på at trille videre med indsamlingen af deo-kugler. Den ene kugle blev til otte på 14 dage.

Haves: 8 kugler. Mangles: 3000 …

”Gad vide, hvor mange kugler, der skal bruges til én dyne,” spekulerede de seks kolleger. Fluks greb de vægt og regnemaskine. En kugle vejer cirka fire gram. Og en dyne skal veje et sted mellem seks og 12 kilo alt efter brugerens størrelse. Altså skal der bruges omkring 3.000 kugler til én dyne på 12 kilo.

”Godt nok er det sommer, men så meget sveder vi altså heller ikke,” lyder det fra gruppen, der derfor har hævet blikket fra egen armhule og nu går efter familie og kollegers kugler.

Må jeg få din kugle?

”Min mand kiggede da lidt, da jeg spurgte, om jeg måtte få hans kugle,” griner Hanne Sidelmann.  

”Men hvis nu universitetets medarbejdere og studerende smurte lidt ekstra deo under armene i løbet af sommeren, ville vi jo hurtigt have til en hel del dyner,” lyder det entusiastisk fra Inger Merete S. Paulsen. 

På vegne af de seks initiativtagere til indsamlingen tager hun imod kuglerne. Kollegaen Pia Nielsen vil så sørge for, at levere dem til Bettina Jensen i Galten, som syr kugledynerne og distribuerer dem videre til børn, som vil få glæde af dem.

Donér din kugle

Har du en tom roll-on deodorant, som du gerne vil donere til indsamlingen, kan du let løsne kuglen med en kniv. Initiativtagere til indsamlingen anbefaler at bruge en helt almindelig smørekniv.

Saml gerne flere kugler fra venner og kolleger.

Kuglerne kan afleveres til Inger Merete S. Paulsen: bygning 1234, lokale: 122, mail: imsp@biomed.au.dk