Brændende kærlighed og velsmagende lår

Følg med!

Vi opdaterer løbende omnibus.au.dk med nyheder.

Gå ikke glip af nyt fra Omnibus: 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

I Matematisk Kantine får du lærerværelseshygge og mormormad. Kvaliteten er i top og prisen i bund, så Omnibus’ anmeldere er imponeret.

02.12.2015 | Adam Anker-Møller

Desserten bragte smil frem hos Josefine Dueholm (tv.) og Line Slot i Matematisk Kantine. Fotos: Anders Trærup

Anmeldt af: Josefine Mølbjerg Dueholm og Line Slot, der begge læser statskundskab på femte semester.

Maden: Matematisk Kantine er et stort sted. Der er mange mennesker, og der er mange retter at vælge imellem. Josefine gafler en portion brændende kærlighed – dagens ret – et kyllingelår i paprikasauce, kålsalat og en sportscola til sin hovedret. Til dessert lander en hindbærsnitte og en kop kaffe på hendes bakke. Line får en vegetaranretning, der primært består af kikærter, en salat fra salatbaren og en flaske saft. Til dessert står den på squashkage og caffe latte.

Den brændende kærlighed falder i god jord hos Josefine. Kartoffelmosen er god og cremet – som mormors den bedste – og sammen med både bacon, rødbeder og bredbladet persille er oplevelsen magnifique. Kyllingelåret er velsmagende, og salaten er god og sprød, men uden at være spektakulær.

Lines vegetaranretning er ligeledes god. Kikærterne er ikke tørre, og retten er vellavet. Salaten skuffer desværre, fordi den er en smule for bleg og indeholder for mange stykker majs og ananas fra dåse.

Oven på den lidt skuffende salat er squashkage en succes. Stykket er kæmpestort, og det er godt, når man har mange søde tænder. Den smager af kvalitet og hjemmebag. Caffe latten er også god, og det er dejligt at kunne få andet end en kop almindelig kaffe.

Josefines hindbærsnitte er knap så god. Den har fået lige lidt for meget, og Mette Blomsterberg ville ikke være imponeret. Dog trækker det op, at stykket er stort, og at der er tivolikrymmel på toppen – det er altså den klassiske hindbærsnitte. Kaffen smager af rigtig kaffe og er hverken bitter eller tarvelig.

Prisen: Vi er rørt til tårer. For de to portioner mad og to kopper kaffe kommer vi i alt af med 135 kroner. Det er en rigtig god og fair pris, og vi er blevet alvorligt mætte. Derudover er priserne i kantinen på øjemål, når man selv tager sin mad. Det trækker efter vores mening op, fordi det bidrager til stedets uhøjtidelige stemning.

Stemningen: Selvom kantinen er meget velbesøgt, og rummet er meget stort, er akustikken alligevel god. Det er nemt at tale med hinanden over maden, selvom der sidder andre ved vores bord. Stemningen er down-to-earth, der sidder studerende, som arbejder, ved flere af bordene. Alt i alt er det et rigtig hyggeligt sted, der lige er en enkelt blomst eller to på bordet fra at score topkarakter for sin stemning.

Konklusion: Stedet er hyggeligt. Det er som lærerværelset på den gode måde. Masser af træ og god akustik. Maden er billig og god og spiller godt sammen med stedets profil, hvor der er større fokus på at være gedigen end på at være innovativ. Hvis du hellere vil have frikadeller end quinoasalat og granatæble-topping på din dessert, er Matematisk Kantine lige stedet for dig.

 

Artikel, Omnibus, Omnibus, Omnibus, Omnibus

Skriv en kommentar til artiklen

Omnibus ønsker en fri og levende debat, derfor gælder der kun få regler.

  • Indlæg må ikke være anonyme
  • Indholdet må ikke være i strid med lovgivningen
  • Reklame og spam accepteres ikke

Slettes et indlæg, gør redaktionen tydeligt opmærksom på det.

Spørgsmål? Send en mail til: omnibus@au.dk

comments powered by Disqus

Læs også

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 23.04.2019