Ny digital platform gør pensum fnuglet – i hvert fald at slæbe rundt på …

I oktober skrev Omnibus om tidligere AU-studerende, Camilla Hessellund Lastein, der ville skabe en slags Spotify for studiebøger. Nu er hun klar med en betaversion af abonnementstjenesten Lix, der sælger e-bogsversioner af studiebøger og tilbyder en række features, så studerende kan arbejde med deres pensum digitalt.

Camilla Hessellund Lasteins firma er med til at tegne det digitale bogmarked. Foto: Maria Randima

»Det er mega mærkeligt!« Sådan lyder Camilla Hessellund Lasteins umiddelbare reaktion på, hvordan det er at se den idé, hun har puslet med i årevis, manifestere sig og blive til virkelighed.

»Men der er stadig masser af arbejde og produktudvikling, inden idéen er helt flyvefærdig,« skynder hun sig at tilføje.

Det er da også blot en betaversion af abonnementstjenesten Lix, der netop er gået i luften.

»Vi arbejder på livet løs med at rette småfejl og mangler, tilføje nye features og titler,« fortæller hun.

30.000 titler på hylden

Det er indtil nu lykkedes Camilla Hessellund Lastein og de øvrige medarbejdere bag Lix at skaffe 30.000 titler hjem.

LÆS OGSÅ: Tidligere AU-studerende vil lave Spotify for studiebøger

»Vi er især stærke på internationale bøger inden for medicin, bioscience, økonomi og fysik. Og vi har også 300 danske titler på vej,« fortæller hun.

For øjeblikket er man nødt til at downloade Lix for at kunne se, hvilke bøger de har på hylden. Men det bliver snart muligt også at søge på titler på hjemmesiden, lover Camilla Hessellund Lastein.

Inspireret af Spotify

Forretningsidéen bag Lix læner sig op ad etablerede digitale abonnementstjenester såsom Spotify. Lix stiller e-bøgerne til rådighed for abonnenterne til bøgernes indkøbspris. Det, virksomheden tjener sine penge på, er selve abonnementet.

Lige nu opererer Lix med to abonnementstyper, Lite og Premium. Lite er gratis og giver kun adgang til at købe e-bøger til indkøbspris, mens Premium koster 29 kroner om måneden. Udover adgang til e-bøger til indkøbspris får du med dette abonnement også mulighed for at benytte en søgefunktion, skrive og gemme noter i bøgerne, overstrege vigtige passager og dele dine noter og overstregninger med andre, for eksempel din læsegruppe.

Med Premium får du også adgang til forskellige gratis open source-artikler og -bøger samt tilbud fra forskellige af Lix’ samarbejdspartnere.

»Det er gratis at prøve Premium i en måned. Derefter vælger man selv, om man vil fortsætte som Premium-abonnent, eller om man i stedet vil fortsætte med det gratis Lite-abonnement,« fortæller Camilla Hessellund Lastein.

Opmærksomhed i forlagsbranchen

Fra blot at være en iværksætter med en god idé er Camilla Hessellund Lastein som CEO for Lix nu en aktør, der tiltrækker sig opmærksomhed i forlagsverdenen. Og Lix er også udpeget af Dansk Aktie Analyse som en iværksættervirksomhed, det er værd at holde øje med.

»Det er os og Mofibo, der tegner det digitale bogmarked lige nu. Og jeg har netop holdt oplæg på en konference for skandinaviske forlagsvirksomheder,« lyder det selvsikkert fra den unge direktør. Og det er kun begyndelsen, mener hun.

»Det, vi lancerer nu, er bare fundamentet. Det udgør 1/20 af, hvor vi gerne vil hen med virksomheden.«