Guide til boligjagten

Mangler du tag over hovedet?

Måske vores guide til boligjagten kan hjælpe dig på vej.

Hvis du er bange for, at du er blevet snydt af din udlejer, er der hjælp at hente hos DIGURA. Siden drives af to AU-studerende, og her kan du gratis få beregnet, om din sag er værd at gå videre med ad rettens vej.

Elsker du også at snage?

Kantineanmeldelser

Med et væld af kantiner spredt ud over tre campusser er der er masser af kulinariske oplevelser at finde på AU. Omnibus har anmeldt samtlige kantiner:

Rejs ud - på SU-budget

Foto: Tina Haslam Nielsen/A World of Packpacking

Når økonomien ikke rækker længere end til pasta med ketchup til aftensmad, kan det være svært at finde plads i budgettet til en ferie uden for Aarhus. Men fat mod - en rejseblogger og en international studerende giver deres bud på, hvordan du kan komme af sted til studiepris.

Velkommen til Aarhus Universitet!

Du er ny, og du er garanteret også en lille smule forvirret over, hvad det indebærer at være studerende på Aarhus Universitet. Derfor har vi på denne side samlet en stak artikler, som tidligere er blevet bragt i din universitetsavis. Vi håber, de hjælper dig til en god studiestart.

Æd dig ind på AU - bid for bid

AU kan være lidt af en jungle. For hvad er et studienævn, en dekan og et fakultet egentlig? Og hvad betyder VIP, TAP og akademisk kvarter? Her får du AU skåret ud i citronmåne, så det bliver nemt at overskue, hvordan universitetet er bygget op.

Det kan også være svært at finde rundt i AU's mange bygninger og snoede parkstier.

  • AU Bygningskort viser dig, hvor alle kantiner, fredagsbarer, læsepladser, auditorier, biblioteker og meget mere befinder sig.
  • Kortet kan du også finde i bunden af Mitstudie.au.dk, hvis du logger ind. Her finder du også links til dit skema, beskrivelser af dine fag, eksamenstilmelding, dine karakterer og meget mere.
  • AU Find – fås også som app. Her kan du finde en hvilken som helst bygning (og medarbejder) på AU.

#MeToo og ligestilling på AU

Debatten om sexchikane, seksuelle krænkelser og ligestilling har raset i månedsvis - og #MeToo-bølgen er også skvulpet ind over AU. Nu skal omfanget af seksuelle krænkelser mod studerende undersøges, hjælpen skal blive lettere at finde, og anonyme eksaminer og forskning i kønsbias skal sikre mere ligestilling:

Er der en AU-identitet? Og hvilken AU-type er du?

Naturvidenskab er for nørder, humaniora for hippier. Det lyder stereotypt, men et ph.d.-studie slår fast, at der er noget om snakken.

Til gengæld kan man ikke umiddelbart dokumentere, at naturvidenskab er sværere end humaniora. Læs mere her - og hør også tre studerende fælde dom over AU's merchandise:

Hvor får du hjælp?

Vil du have hjælp til at klage over en karakter? Har du mistet en af dine nærmeste? Kæmper du med ensomhed? Eller har du tabt overblikket over dit studieliv? På AU er der hjælp at hente, også anonymt:

Vil du have en pille - eller bare et godt råd?

De er ikke til at komme udenom. Eksamenerne. Læs blandt andet om, hvordan anonyme eksamener skal forhindre diskriminering, hvor mange studerende, der tager præstationsfremmende stoffer, om eksamenspres – og ikke mindst en masse råd til at komme godt igennem.

Nyt campus, cykelgader og guides fra garvede studerende

Hvad er Omnibus?

Omnibus er Aarhus Universitets avis. 

Vi bringer løbende uafhængig journalistik og nyheder til AU's studerende, medarbejdere og andre interesserede på omnibus.au.dk.

Gå ikke glip af nyt fra Omnibus:

  • Følg os på Facebook
  • og Twitter: @OmnibusAU
  • Eller skriv dig op til vores nyhedsbrevGiv os et tip eller bland dig i debatten

Sker der noget spændende på AU, som du synes, vi skal skrive om? Så send os et tip på omnibus@au.dk

Du kan også blande dig i debatten og sende os et debatindlæg på omnibus@au.dk

 

 

De mest populære uddannelser på AU

Nice to knowww.

Ud over Omnibus.au.dk er der en række andre sider, der er gode at kende på AU:

Foreningsliv på AU

AU er ikke kun slid og slæb på læsesalen. Her er også et hav af foreninger, som leger med alt lige fra radio til løb i parken:

Omnibus har gennem tiden mødt nogle af foreningerne, og her kan du få et indblik i, hvad nogle af dem går og laver:

Politik på AU

Lokalpolitik, som er helt tæt på din hverdag: På AU er der tre politiske studenterforeninger, som hvert år stiller op til valget på AU, foruden forskellige interesseorganisationer som for eksempel de Ph.d.-studerendes AUPA. Alle forsøger de at præge beslutninger og debatter om uddannelse og forskning, både på AU og i Danmark generelt. Læs mere om dem og om det årlige AU-valg her:

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 31.08.2018