En af Horsens værste bøller får plads i digitalt arkiv

Følg med!

Vi opdaterer løbende omnibus.au.dk med nyheder.

Gå ikke glip af nyt fra Omnibus: 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nu kan du gå på jagt i én million avissider fra 1749 og frem til i dag. Digitalt vel at mærke. Statsbiblioteket lancerede i går tjenesten Mediestream Aviser. En imponerende database, der blandt andet gemmer på en blodig historie om et knivoverfald i Horsens for 116 år siden. Åbningen blev i dag fejret på Statsbiblioteket i Aarhus.

10.04.2015 | Christian Garde Petersen

Omkring 100 fremmødte gæster kunne fejre åbningen af Mediestream med lidt godt til ganen.

”En af Horsens værste Bøller havde i Lørdags Nat inviteret to Kammerater, en Sømand og en Arbejdskarl, op til sin Kjæreste, hvor den stod på Kaffepunsch.” sådan starter artiklen Et blodigt Drama i Horsens, som ikke er for sarte sjæle. Artiklen blev bragt på forsiden af Jyllands-Posten 19. december 1899.

Den og millioner af andre artikler fra 1749 og frem til i dag, kan du nu finde digitalt tilgængeligt via Statsbibliotekets nye tjeneste, Mediestream Aviser.

Kulturminister Marianne Jelved var i går første bruger af tjenesten ved en åbningsreception i København. I dag fredag var det så århusianernes tur til at fejre åbningen med lagkage på Statsbiblioteket i Aarhus.  

Arbejdet med Mediestream Aviser har været fem år undervejs, mens selve den digitale arkivering begyndte i 2013, fortalte en tydeligt stolt og glad direktør for Statsbiblioteket Svend Larsen.  

Men hvordan endte egentlig dramaet i Horsens dengang i 1899? Ja, det kan du selv gå ind og læse i den originale artikel. Vær forberedt på meget tætskrevne spalter. Historien finder du yderst til højre på siden. 

Læs meget mere om Mediestream Aviser.

Artikel, Omnibus, Omnibus, Omnibus

Læs også