<strong>Sag om bombetrussel mod AU<br /> skal for landsretten<strong>

<strong>Statsadvokaten har anket med krav om skærpede straffe til de studerende,<br /> der stod bag bombetrussel mod AU 17. december sidste år.<strong>

Foto: Lars Guldager/Danske Domstole

Senioranklager Claus Guldbrand fra Statsadvokaten i Viborg oplyser, at dommene over de tre studerende, der stod tiltalt for at have indtelefoneret en bombetrussel mod AU 17. december sidste år, er blevet anket til Vestre Landsret.

Statsadvokaten har valgt at anke samtlige afgørelser i sagen, hvilket vil sige, at både den studerende, der blev frikendt og de to, der blev idømt henholdsvis 40 timers og 30 timers samfundstjeneste ved Retten i Århus, kan se frem til at få deres sag prøvet ved en højere retsindstans i det nye år.

"Vi går efter en meget betydelig skærpelse af straffene i denne sag, som involverede rigtig mange studerende og ansatte, og hvor offentlige myndigheder måtte rykke ud i stor stil. Vi ser gerne, at strafniveauet generelt bliver løftet i sager som disse, så det afspejler den skade, som bliver forvoldt - som i det konkrete tilfælde, hvor mange mennesker blev ulejliget," siger senioranklager Claus Guldbrand fra Statsadvokaten i Viborg. 

Byretten lagde vægt på de dømtes gode personlige forhold

Den tidligere studerende, 23-årige ASM, der havde tilstået, at han 17. december sidste år indtelefonerede en bombetrussel mod AU på Fuglesangs Allé, fik i sidste måned ved Retten i Århus en dom på 30 dages fængsel, som domsmandsretten gjorde betinget mod, at ASM aftjener 40 timers samfundstjeneste inden for det næste halve år. 

Den 22-årige TSH fik en dom på 20 dages fængsel, som domsmandsretten også gjorde betinget mod, at hun aftjener 30 timers samfundstjeneste inden for det næste halve år. 

Dommeren forklarede i retten, at det ved udmåling af straffen havde talt til ASMs fordel, at han havde meldt sig selv til politiet umiddelbart efter ugerningen sidste år. Desuden havde domsmandsretten ved strafudmålingen til de to studerende i begge tilfælde lagt vægt på deres gode personlige forhold.