Se, hvad vi kan!

Studerende fra Folkesundhedsvidenskab vil vise både erhvervsliv og medstuderende, hvad de duer til, og demonstrerer i dag deres kompetencer ved en case solving-event.

Christian Hoe er formand for INHEALTH og læser folkesundhedsvidenskab på 8. semester. Foto: Lars Kruse

Tænketanken INHEALTH

Tænketanken har til formål at fremme folkesundheden, styrke forbindelsen mellem erhvervsliv og studerende på Folkesundhedsvidenskab og vise studerende, hvilke jobmuligheder uddannelsen giver.

Tænketanken har eksisteret siden 2016 og står hvert år bag to case solving-events for studerende på folkesundhedsvidenskab.

Hvad gør man, når man ikke rigtig synes, verden har fået øjnene op for, hvad man kan bruges til? Man viser, hvad man duer til. Det er tanken bag den case solving-event, som den studenterdrevne tænketank INHEALTH på Folkesundhedsvidenskab afholder i dag torsdag. 

Christian Hoe er formand for INHEALTH og læser folkesundhedsvidenskab på 8. semester. Han fortæller, at da uddannelsen er relativt ny, står det ikke helt klart for alle studerende, hvad de kan bruge uddannelsen til, og hvilke kompetencer de skaffer sig i løbet af uddannelsen.

”Erhvervslivet har ofte også en lidt forsimplet forestilling om, at folkesundhed primært handler om kost og ernæring. Men vores fokus er meget bredere, og derfor er det vigtigt at få vist erhvervslivet, hvad de også kan associere os med,” fortæller han.

Dagens udfordring: 20-40-årige med diabetes 

Det er anden gang, tænketanken arrangerer en case solving-event for at bringe de studerendes kompetencer i spil. Sidste år var Aarhus Kommune case-stiller, i år er det Steno Diabetescenter Aarhus, som leverer casene.

I alt deltager 24 studerende fra folkesundhedsvidenskab fordelt på seks hold i eventen. I løbet af eftermiddagen skal de komme med deres bud på løsninger på seks cases under det overordnede tema 20-40-årige med type 2-diabetes. 

Studerende fra Folkesundhedsvidenskab grubler over dagens case. Foto: INHEALTH

”Det er Steno Diabetescenter Aarhus, der har valgt temaet. De peger på, at denne gruppe diabetespatienter er en overset gruppe, som samfundet ser ned på, fordi de har en livsstilsforskyldt sygdom og er overvægtige. De oplever mange barrierer og har svært ved at være en aktiv del af samfundet, hvilket også påvirker deres mentale helbred negativt,” forklarer Christian Hoe.

De studerende får halvanden time til at komme med input, derefter skal de fremlægge deres bud for de andre grupper og repræsentanterne fra Steno Diabetescenter Aarhus.

”Det er klart, at man ikke kan nå i dybden og præsentere et færdigt løsningsforslag på halvanden time. Det primære formål er at levere inspiration og idéer. Herefter er det op til Steno Diabetescenter Aarhus at vurdere, hvad de gør med de input, de får i dag,” siger Christian Hoe.

Han fortæller videre, at der ikke kåres et vinderhold ved arrangementets afslutning.

”For vores fokus er på læring frem for konkurrence.”

"Wow, jeg kan godt bidrage!" 

Initiativet til at lave en case solving-event kommer fra INHEALTHs bestyrelse og er blandt andet inspireret af Christian Hoes oplevelse, da han sidste år selv deltog i Aspire Case Camp sammen med nogle medstuderende fra Aarhus BSS. Forinden var han lidt usikker på, hvorvidt han kunne bidrage med sine kompetencer fra folkesundhedsvidenskab blandt de mange business-studerende.

”Men det viste sig at være en god kobling. For mens de BSS-studerende typisk har virksomheden i fokus, har jeg fokus på, hvordan man skaber effekt for brugeren. Så jeg fik den der følelse af: Wow, jeg kan godt bidrage med noget! Og det er den følelse, vi håber at give videre til de studerende, der deltager i dag,” siger han.  

I alt 11 frivillige fra INHEALTH står bag arrangementet, der har fået økonomisk støtte fra Nordea Fonden.

Tænketanken INHEALTH

Tænketanken har til formål at fremme folkesundheden, styrke forbindelsen mellem erhvervsliv og studerende på Folkesundhedsvidenskab og vise studerende, hvilke jobmuligheder uddannelsen giver.

Tænketanken har eksisteret siden 2016 og står hvert år bag to case solving-events for studerende på folkesundhedsvidenskab.