Arts får ny prodekan for forskning
Søren Michael Sindbæk, der er professor i arkæologi ved Institut for Kultur og Samfund, tiltræder 1. april som ny prodekan for forskning ved Arts.

Søren Michael Sindbæk er professor i arkæologi ved Institut for Kultur og Samfund, men nu skifter han den arkæologiske forskning ud med ledelsesgangen på fakultetet Arts.
Dekan ved Arts Maja Horst fremhæver i en nyhed fra Arts, at Søren Michael Sindbæk har en solid faglig baggrund og er en erfaren og anerkendt forsker.
Søren Michael Sindbæk ser frem til sit nye virke som prodekan:
”Som prodekan vil jeg gerne arbejde for, at vi bruger vores organisatoriske rammer endnu bedre til fordel for forskningen. Det gælder blandt andet om at opdage og udvikle muligheder på tværs af fag og institutter og i ph.d.-skolen,” udtaler Søren Michael Sindbæk
”Samtidig vil jeg arbejde for, at Arts’ forskere bliver mere synlige i forhold til eksterne organisationer og fonde,” siger Søren Michael Sindbæk videre.
Har opdaget en ringborg
Professor Søren Michael Sindbæk har forsket i vikingetid og middelalder. Blandt andet har han undersøgt betydningen af handelsruter, og hvordan bysamfund har udviklet sig. I den forbindelse har Søren Michael Sindbæk været med til at afdække, hvilken rolle Danmarks ældste handelsby, Ribe, har spillet i den helt tidlige vikingetid.
Søren Michael Sindbæk kan endda også bryste sig af at have opdaget den senest fundne danske ringborg sammen med arkæologen Nanna Holm Gade. Ringborgen hedder Borgring og ligger ved Køge. Den kan dateres tilbage til vikingekongen Harald Blåtands tid, hvilket vil sige i 900-tallet, og den blev fundet i 2014.
Søren Michael Sindbæk er desuden vicedirektør ved grundforskningscentret UrbNet – Centre for Urban Network Evolutions og har siden 2024 siddet i Danmarks Fire Forskningsfonds råd for kultur og kommunikation.
Søren Michael Sindbæk tiltræder 1. april og afløser Anne Marie Pahuus, som i oktober sidste år fratrådte som prodekan for at vende tilbage til forskningen på fuld tid.