AU lægger hus til det eneste SKAM-maraton i landet

Kast al skam af dig og ”drit i,” at seriens egentlige målgruppe er 16-årige piger – AU lægger hus til eksklusivt SKAM-maraton! Som de eneste i landet har fem piger, heriblandt en studerende fra AU, fået lov at vise hele sæson tre – inklusiv finaleafsnittet. Så gør som Isak: hop i dine bedste joggingbukser, ”kos” løs og del din skamløse kærlighed til den norske ungdomsserie.

Foto: NRK

De fem piger, der kalder sig for Kosesjeferne, har mødt hinanden gennem Facebook-fangruppen Kosegruppa DK, hvor idéen til et SKAM-maraton opstod.

”I gruppen kunne vi se, at der var oprettet begivenheder for visning af finaleafsnittet i både Aalborg og København, og vi synes ikke, det kunne være rigtigt, at man skulle tage til den anden ende af landet for at fejre sæsonafslutningen med andre fans,” fortæller Jacqueline Hjorth, der er PR-ansvarlig for Kosesjeferne.

”Der var en pige, som gennem et opslag i Kosegruppa DK spurgte, om der var andre, der ville være med til at arrangere et event, og så var vi fire, der meldte os,” fortsætter hun.

Tilladelse fra NRK

At komme fra idé til handling var dog ikke helt så nemt, som de fem SKAM-fans havde håbet: Da arrangementet var annonceret på Facebook, viste det sig nemlig, at pigerne skulle følge nogle helt særlige regler for at vise sidste afsnit live offentligt, og at vise hele sæson tre er ikke noget, NRK normalt giver lov til. Men trods det lykkedes det i går pigerne at få et "ja" fra NRK, og SKAM-finalen med maraton bliver 16. december vist på AU, som det eneste sted i landet.

En skæv målgruppe

Serien er officielt henvendt til piger på 16 år, men det til trods er alle fem arrangører mellem 23 og 30 år. Derfor har de også reflekteret over seriens målgruppe.

”Hvis man ser på, hvem der er mest aktive i Kosegruppa DK, er det klart folk i vores egen aldersgruppe,” fortæller Jacqueline Hjorth.

”Jeg tror, det skyldes, at rigtigt mange i vores alder kan spejle sig bagud i seriens karakterer, så at sige. Mange af de problemer, man ikke selv kunne tackle i gymnasietiden, kommer op til overfladen, og det vækker genkendelse,” forklarer hun.

Quiz, ”kos” og toast med kardemomme

Arrangementet starter kl 16.00, hvor det første af seriens 10 afsnit ruller over skærmen, og undervejs vil der være tid til quizzer, soundtrack-nørderi og vaskeægte norsk hygge, kaldet ”kos”. Efter sæsonens sidste afsnit vil der være mulighed for at grine og/eller græde (alt efter udfaldet af serien) over en Tuborg på flaske eller en Fun Light, og for at danse følelserne ud til musik fra serien – selvfølgelig med indlagte pauser til en bid ristet toast med ost og kardemomme – seriens hofret!

Først til mølle

SKAM-finalen foregår i Studenterhuset, og der er ca. 150 pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. Allerede nu er 100 meldt som deltagende på Facebook, mens over 600 er interesserede. Selvom arrangementet holdes på universitetet, er alle fans velkomne. Dog understreger arrangørerne, at Studenterhusets regler for udskænkning af alkohol også gør sig gældende til SKAM-arrangementet.

Dresscode
Dresscoden er SKAM-relateret tøj, uanset om det er din fineste Noora-skjorte og matrød læbestift, eller om det er hættetrøje og joggingbukser a la Isak.

NKVO – nu koser vi os!

Event