AU-professor bliver nyt medlem af ekspertorganet Klimarådet
Marit-Solveig Seidenkrantz, der er professor i geologi og institutleder ved Institut for Geoscience på Aarhus Universitet bliver et af to nye medlemmer af Klimarådet, som skal rådgive regeringen om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske.
Til foråret er der udskiftning i Klimarådet, og et af de nye medlemmer af rådet bliver professor i geologi på Aarhus Universitet Marit-Solveig Seidenkrantz. Det oplyser Klimarådet i en pressemeddelelse.
Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, hvis opgave er at rådgive regeringen om, hvordan Danmark kan omstille sig til et klimaneutralt samfund. Rådet skal årligt vurdere, om regeringens klimaindsats gør det muligt at nå de danske klimamål, ligesom det skal bidrage til den offentlige debat og udarbejde analyser og anbefalinger.
Klimarådet består af otte medlemmer samt en formand, som alle kan sidde fire år ad gangen i op til to perioder. Rådet hører under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. Det er rådet selv, som indstiller kandidater til ledige poster, men ministeren, som formelt udpeger medlemmerne.
Marit-Solveig Seidenkrantz tiltræder posten 1. marts 2025 sammen med professor i klimaret ved Copenhagen Business School Christina Tvarnø. De afløser seniorforsker ved Transportøkonomisk Institutt i Oslo Niels Buus Kristensen og KU-professor Katherine Richardson, som har været medlemmer af rådet, siden dets begyndelse.
"Marit-Solveig bringer omfattende viden om klimaet og klimaforandringerne, mens Christina vil styrke rådets fokus på de juridiske aspekter af klimapolitikken, både i Danmark og internationalt. Deres viden og fagligheder vil bidrage til, at Klimarådet fortsat kan være en troværdig og uafhængig rådgiver,” udtaler Klimarådets forperson, Peter Møllgaard, i pressemeddelelsen.
Klimarådet skal ifølge klimaloven sammensættes af eksperter med bred ekspertise og et højt klimarelevant fagligt niveau inden for energi, bygninger, transport, landbrug, miljø, natur, økonomi, klimavidenskabelig forskning og adfærdsforskning af relevans for klimaområdet.