For første gang i fem år afholder AU messe om udveksling
9. oktober afholdes AU Study Abroad Fair i Aulaen og Vandrehallen på Aarhus Universitet. Her kan studerende blive klogere på deres muligheder for at tage et udvekslingsophold. Det er første gang siden før coronaperioden, at arrangementet afholdes fysisk.
Hvis du drømmer om at komme på udveksling under dine studier, er der snart mulighed for at blive klogere på, hvad dine muligheder er.
9. oktober afholder Aarhus Universitet nemlig AU Study Abroad Fair – en messe om udveksling, hvor du blandt andet kan få inspiration til, hvor du kan tage hen. Arrangementet løber af stablen ved universitetets aula og vandrehal klokken 12-18.
Det er første gang siden før coronatiden, at AU afholder arrangementet fysisk i stedet for online. Det fortæller Jette Raalskov, der er international koordinator på Aarhus BSS International. Ved arrangementet i 2019 mødte cirka 1.000 studerende op, og derfor er hun spændt på, om interessen er lige så stor nu. Sidste år blev arrangementet slet ikke afholdt.
"Jeg er spændt på, om de studerende har opdaget, at vi er der. Det er nye årgange, og vi har ikke afholdt et fysisk arrangement de seneste år - ikke siden før corona," siger hun og fremhæver værdien af at møde de studerende:
"Det bliver dejligt at kunne møde de studerende ansigt til ansigt," siger Jette Raalskov.
I løbet af dagen vil der være forskellige oplæg, og der vil blandt andet være mulighed for at høre nærmere om AU's samarbejdspartnere, ansøgningsprocessen, muligheden for at søge stipendier og legater og sommerskoler i udlandet. Her kan man også møde de internationale koordinatorer på AU, som er klar til at svare på spørgsmål.
"Hele universitetet kan komme forbi, og der er både et generelt oplæg i Aulaen om, hvordan man søger og lignende, og derefter kan de studerende møde de internationale koordinatorer fra de enkelte fakulteter," siger Jette Raalskov.
Typisk vil de studerende gerne høre om, hvor svært det er at komme på udveksling, og hvad de konkret skal gøre i de forskellige trin i processen.
"Nogle har et specifikt land, de gerne vil til. Australien er meget populær, og på grund af at det kræver det oftest et højt snit at få en plads der. De får tildelt pladserne efter karaktergennemsnit, så jo højere snit den studerende har, jo større er chancen for at komme til det sted, man helst vil. Nogle spørger så til, hvad snittet er. Det kan og må vi ikke udtale os om. Vi kan endnu ikke sige noget endeligt om, hvilke pladser der bliver udbudt. Det ved vi først 1. november," siger Jette Raalskov.
Hun sidder selv på Aarhus BSS, hvor Australien og Italien er de populære destinationer.
"Nogle gange ved de studerende, at det er de svære steder at komme til, men så spørger de for eksempel, hvad der skal til for bare at komme afsted på udveksling. Der kan vi råde dem til at søge mange steder, for der er altid plads et sted," siger Jette Raalskov.
Hun håber, at AU Study Abroad Fair kan skabe den indledende interesse for de studerende, som så senere i forløbet kan få mere konkret rådgivning om ansøgningsprocessen.
"De studerende kan høre om deres muligheder på fagspecfikke møder senere hen, mens det her er mere generel information, hvor vi rigtig gerne vil plante et frø ved dem om, at de tænker udveksling ind som en del af deres uddannelse på AU," siger Jette Raalskov.