Mindre brand på Naturhistorisk Museum

En mindre brand udbrød i dag klokken 12 på Naturhistorisk Museum i Universitetsparken. Branden startede i en bunke savsmuld i værkstedet og har ikke bredt sig yderligere.

Foto: Omnibus

Det var formentlig en glød på afveje, der startede en mindre brand i værkstedet i kælderen under Naturhistorisk Museum tidligere i dag. Det fortæller indsatsleder Kent Winther. Der er ingen tilskadekomne, og gløderne nåede ikke at få fat i museets udstilling.

"Det er lidt træls, men vi har styr på det," lyder det fra indsatslederen.

Branden nåede at sprede sig bygningens rørsystemer, men brandvæsnet oplyser, at situationen er under fuld kontrol.

Det var museumsdirektør Bo Skaarup, der sørgede for at evakuere museets gæster.

"Det foregik i god ro og orden, og jeg gik selv rundt og orienterede de besøgende om, at der var opstået en lokal brand. I første omgang evakuerede vi museet i en halv time, men da efterslukningen ser ud til at tage noget tid, har vi valgt at lukke museet resten af dagen. Det er vores eget valg at holde lukket, fordi der kun er tale om en lokal brand, men vi tager ingen chancer," fortæller han.

Blandt de besøgende var en børnehave fra Favrskov, som var på tur med Naturbussen.

"Min kollegga uddelte vingummi til børnene, mens de ventede, og de jublede, da de fik lov at tage et gruppebillede med indsatslederen. Så til trods for, at det var et noget anderledes besøg på Naturhistorisk Museum, har de haft en udsædvanligt spændende dag," lyder det fra museumsdirektøren.