Breaking: De gode pladser til kapsejladsen er taget

Vil du gøre dig forhåbninger om at få et glimt af de atletiske padleøvelser på søen i Universitetsparken i dag, skal du enten have en usynlighedsknap på maven, hedde Rasmus Bjerg eller være så umådelig heldig, at der er nogle der holder en plads til dig. Allerede klokken 06.00 i morges havde de første 3.000 feststemte studerende indtaget søbredden, lyder det fra pålidelige kilder.

Selvom disse matematikstuderende kom allerede klokken seks i morges, må de tage til takke med en placering et godt stykke fra kapsejladsen. Foto: Christian Garde Petersen
Kaffen peppes op med lidt Bailey
De første flasker Gammel Dansk bliver hængt til tørre

Morgenfriske er måske ikke det første ord, de fleste vil bruge om universitetsstuderende. Men er man gået forbi Universitetsparken i Aarhus her til morgen er billedet et noget andet. 

Kampen om de gode pladser til kapsejladsen begyndte i nat, og da Omnibus kiggede forbi klokken 07.30 her til morgen, var flere tusinde studerende allerede godt i gang med kaffe, juice og rundstykker - og nå ja, en Gammel Dansk eller to til at få systemet i gang.  

Tidligt, men ikke tidligt nok

Nogle af dem, der har været ekstra tidligt oppe, er en gruppe førsteårsstuderende på matematik. Men selvom de foldede deres presenning ud allerede ved sekstiden, var det alt for sent til at få plads på de dyre rækker nede ved søbredden, fortæller Frederik Birkemose.

"De første begyndte at komme ved tre-halvfiretiden i nat. Jurabakken på den anden side var allerede helt fyldt, da vi kom," siger han. 

Et kvalificeret bud fra gruppen af unge matematikere lyder på, at mere end 3.000 publikummer allerede havde slået sig ned, da klokken var seks.   

Derfor må de selv tage til takke med en placering et godt stykke oppe på bakken helt ud til cykelstien. Men Frederik Birkemose vurderer, at de trods alt er tæt nok på til at kunne få et glimt af deltagerne, når der skal bundes øl. Og her er det vigtigt, at dommerne holder et ekstra vågent øje, pointerer matematikerne:

"TÅGEKAMMERET er de eneste, der bunder rigtigt."    

"Klokken er jo allerede halv otte" 

På vej tilbage mod redaktionen støder Omnibus' udsendte ind en stor gruppe ingeniørstuderende, som godt kan opgive, at finde en god plads til alle mand. Men de virker ikke synderligt stressede over udsigten til dårligt udsyn. 

Havde i regnet med, at der ville være så mange på det her tidspunkt?

"Ja da. klokken er jo allerede halv otte!," svarer Kevin Grooters, der som kandidatstuderende er garvet kapsejladsgænger.

Han kan samtidig fortælle, at ingeniørerne slet ikke deltager i dysten i år. Derfor er er de ti studerende ikke så interesserede i selve Kampen om Det Gyldne Bækken, men først og fremmest festen og hyggen, siger han.     

 

Indkøbsposerne er fyldt med rundstykker, kage, juice og vodka, fortæller Kevin Grooters og hans medstuderende fra Ingeniørhøjskolen.