Omnibus prik

Forperson for DM tager orlov efter kritisk APV

Forperson for DM, Camilla Gregersen, er gået på orlov. Det sker, efter en arbejdspladsvurdering (APV) viser, at der er samarbejdsproblemer mellem medarbejdere og den politiske ledelse.

Forperson for DM, Camilla Gregersen, tager orlov oven på en APV, som beskriver et udfordrende arbejdsmiljø. Foto: Rasmus Kongsgaard

Opdateret: Camilla Gregersen oplyser 21.06.24 i et opslag på LinkedIn, at hun ikke genopstiller, når der er valg i DM til efteråret. 

En APV fra foråret 2024 foretaget blandt medarbejderne i den akademiske fagforening DM viser, at samarbejdsklimaet mellem fagforeningens sekretariat og det politiske niveau har været problematisk.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DM, hvor Camilla Gregersen forklarer, at hun på den baggrund tager orlov, da hun som forperson har en central rolle:

”Jeg har i går (tirsdag, red.) orienteret vores hovedbestyrelse om, at jeg går på orlov. Baggrunden er, at vores seneste APV i DM viser udfordringer i samarbejdet mellem medarbejderne og den politiske ledelse. Det har jeg som forperson en central rolle i, og det tager jeg meget alvorligt. Intet ligger mig mere på sinde, end at DM’s medarbejdere har et godt og trygt arbejdsmiljø”, siger Camilla Gregersen.

DM har nedsat en arbejdsgruppe, som skal forsøge at løse udfordringerne. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra DM’s forretningsudvalg, ledelse og tillidsvalgte involveret.

”Vi skal i fagbevægelsen gøre det, som vi beder andre arbejdspladser om. Jeg tager orlov for at sikre de bedst mulige vilkår for, at arbejdsgruppen kan finde gode løsninger. Jeg vil i min orlovsperiode opsøge rådgivning for at blive klogere på, hvordan jeg kan forbedre mit lederskab, ligesom vi vil se på andre arbejdsmiljøfremmende tiltag”, siger Camilla Gregersen videre i pressemeddelelsen.

Camilla Gregersen vil indtil videre være på orlov til efter sommerferien. Orloven er i øvrigt selvbetalt efter forpersonens eget ønske.

I artiklen ’DM's forperson talte grimt om medarbejdere og opførte sig ”grænseløst” – nu tager hun orlov’ bragt i Akademikerbladet 13. juni 2024 siger Marianne Brynfeldt, som er arbejdsmiljørepræsentant i DM, at forpersonens orlov er en ”fornuftig og nyttig beslutning”.

”Utilfredsheden er buldret igennem igen i den seneste APV. Nu gider man ikke snakke om de samme ting igen, og derfor er det måske også godt, at forpersonen tager på orlov og på den måde skaber arbejdsro”.

Næstforperson for DM, Sune Bach, fungerer som forperson under Camilla Gregersens orlov.

Korrekturlæst af Charlotte Boel