Fra stress til succes: AU-startup vinder iværksætterkonkurrence

It-studerende Christoffer Hauthorn har netop vundet iværksætterprisen Guldæg 2018 sammen med resten af virksomheden Emplate, som han har været med til at starte sideløbende med sine studier på AU. Men livet som iværksætter og studerende har ikke altid været lige let.

Christoffer Hauthorn er it-studerende på AU og har sideløbende med studierne været med til at starte virksomheden Emplate, der for en uge siden vandt iværksætterprisen Guldæg 2018. Foto: Maria Randima

AU Iværksættere

AU Iværksættere er en dual career-ordning, der skal gøre det muligt for studerende at følge to karrierespor på samme tid – uddannelse og iværksættervirksomhed.

AU Iværksættere tilbyder rådgivning, studieadministrativ hjælp, personlige støtteordninger og information om iværksættertilbud på AU.

Telefonerne har ringet ekstra meget, siden iværksættervirksomheden Emplate i torsdags vandt iværksætterkonkurrencen Guldæg 2018. 

”En del medier har ringet for at dække historien, og vi har også mærket en interesse fra folk, der gerne vil investere i os,” forklarer Christoffer Hauthorn, der er it-studerende på AU og partner og medstifter af Emplate.  

Emplate var nomineret til årets guldæg sammen med to andre startup-virksomheder, men Christoffer Hauthorn og det øvrige Emplate-team turde ikke skrue forventningerne for højt op på forhånd.

”Vi har deltaget i den slags konkurrencer før, hvor vi er endt på en andenplads. Men da jeg så Simons pitch (Simon Staack, medstifter af Emplate, red.), som var noget af det bedre, han har leveret, og hørte feedbacken, tænkte jeg, at vi måske havde en chance for at vinde,” fortæller Christoffer Hauthorn. 

Slaraffenland

Dommerne lagde blandt andet vægt på Emplates stædighed og kærlighed til deres produkt, som er en marketing- og kommunikationsplatform rettet mod blandt andet storcentre. Platformen giver centrene mulighed for at ramme kunderne med relevante tilbud baseret på deres adfærd og færden i centret. Desuden nævnte dommerne også, at Emplate har en stor viden om deres marked, og at virksomheden har styr på sine værdier.

Ud over æren vinder Emplate en tur til Tel Aviv, som har et aktivt iværksættermiljø. Her vil Innovation Center Denmark i Tel Aviv sammensætte et ugelangt program for Emplate, hvor de møder investorer, andre startups og såkaldte angels, der er private investorer, som udover at tilføre kapital til en startup også engagerer sig aktivt i virksomheden.

”Sejren betyder meget. Det er en stor mulighed for os. Alene det at have været i audiens hos store kanoner som Lars Seier og Morten Strunge betyder meget. Og ugen i Tel Aviv bliver et rent slaraffenland.”

Svært at balancere studier og virksomhed

Emplate er en del af Studentervæksthus Aarhus, og flere af medstifterne er ligesom Christoffer Hauthorn studerende ved siden af arbejdet med virksomheden. Men det har ikke altid været lige let at få studier og vækstende virksomhed til at gå op i en højere enhed, har Christoffer Hauthorn måttet erkende.  

Omnibus talte med ham for efterhånden halvandet år siden. Her fortalte han, hvordan han ofte endte med en arbejdsuge på mere end 50 timer fordelt på studier og arbejdet i Emplate. Det resulterede i stress, og han måtte skrue ned for både antallet af arbejdstimer og for sine ambitioner om at få gode karakterer på studiet. 

LÆS OGSÅ: ”Min krop gav mig et gult kort”

Som en af de første blev han en del af AU Iværksættere. En ordning, der skal gøre det lettere for studerende at drive virksomhed ved siden af studierne.  

”Jeg har været tilknyttet en rådgiver, som blandt andet har hjulpet mig med at søge dispensationer. Han har hjulpet mig med, hvilken dokumentation jeg skulle bruge i ansøgningerne, og hvad jeg skulle lægge vægt på, og han har også hjulpet med at skrive nogle af ansøgningerne. Der er virkelig service på, når de kan se, at der er substans i den virksomhed, man driver ved siden af studierne,” fortæller Christoffer Hauthorn. 

Min situation er blevet bedre

Sidste år fik han sin bachelor i hus og er nu knapt et år inde i kandidaten.

”Jeg har fået dispensation til at tage min kandidat på tre år i stedet for på to år. Og det er virkelig et perfekt match. Der er ikke så meget pres på som før i forhold til opgaver og eksamener. Jeg har fået bedre betingelser og kan starte dagen på kontoret og så tage til forelæsninger senere. Så min situation er blevet bedre, og jeg er meget mere fortrøstningsfuld i forhold til at afslutte min uddannelse.” 

Så det er en ordning, du vil anbefale til andre i en lignende situation?

”Ja, er du rigtig klog!”

AU Iværksættere

AU Iværksættere er en dual career-ordning, der skal gøre det muligt for studerende at følge to karrierespor på samme tid – uddannelse og iværksættervirksomhed.

AU Iværksættere tilbyder rådgivning, studieadministrativ hjælp, personlige støtteordninger og information om iværksættertilbud på AU.