Guide: 10 events på AU i november

November måned byder på sneøl fra fad, skitur uden sne, kulturmøde mellem Bollywood Beats and Big Band og jazz, politisk debat om kommunalpolitik og foredrag om at komme ud af skabet (og ind igen), russisk politik bag Kremls høje mure og mørkt stof i universet.

Tip os!

Kender du til et arrangement, som andre studerende eller medarbejdere på AU skal kende til?

2. november: Verdens bedste nyheder på AU

”Verden er blevet et bedre sted – vi ved det bare ikke.” Det er dette paradoks, som nyhedsmediet ’Verdens Bedste Nyheder’ arbejder ud fra. Chefredaktør Thomas Ravn-Pedersen gæster AU og giver indblik i, hvordan mediet forsøger at skabe et mere nuanceret verdens- og mediebillede. Det gør de blandt andet ved at rapportere om løsninger og fremskridt frem for katastrofer, og de håber på den måde at inspirere deres læsere til handling.


3. november: Jul på fad

Foto: Colourbox.com

Der er ingen garanti for sne i november – lige bortset fra sneøllen, der lander på supermarkedets hylder og kan tappes fra værtshusenes haner 3. november. Det gælder selvsagt også i Studenterbaren på AU, som fejrer juleøllens komme med julestemning på fad. Er man til mere speciel , kan man dagen forinden tyvstarte på julen til ølentusiasternes J-dag. Hvis man drikker én af de julede specialbryg om dagen fra 2. november og frem til jul, kan man måske lige nå igennem de 60-70 forskellige varianter.

 • Tid og sted: Kl. 20.00-02.00, Studenterbaren
 • Arrangør: Studenterbaren
 • Pris: Gratis – men du skal selv betale for øl
 • Event 

4. november: Skitur på den danske asfalt

Foto: Idrætsmedicinerne

Skal du i træning til næste skiferie, har du ikke råd til de dyre skisportssteder, eller vil du bare prøve kræfter med en ny sportsgren? Idrætsmedicinerne inviterer til begynderkursus i noget så særegent som rulleski, hvor du kan løbe langrend – ikke på nyfalden norsk sne, men på sort, dansk asfalt. Udstyr kan lånes til arrangementet – tålmodighed, godt humør og god balance skal medbringes hjemmefra.

 • Tid og sted: Kl. 12.00-15.00, Aarhus Skiklub, Grumstolsvej 48, 8270 Højbjerg
 • Pris: Gratis
 • Arrangør: Idrætsmedicinerne
 • Event

7. November: Work-life balance

Det kan være svært at få studier, arbejde, fritidsaktiviteter og tid med venner til at hænge sammen i en travl hverdag. AU Trivsel og de to virksomheder PwC og ProPartner Consulting holder et fælles oplæg om, hvordan man finder en god balance mellem arbejde og fritid, både under studiet og i overgangen til arbejdslivet i en virksomhed eller som selvstændig.

 • Tid og sted: Kl. 16.15-18-30, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C
 • Arrangører: AU Trivsel, ProPartner Consulting, PwC, Studenterhus Aarhus
 • Event

8. november: Kommunalvalgsdebat på AU

Foto: Colourbox.com

Ikke nok med, at AU afholder valg i november måned – der skal også stemmes til kommunalvalget. Du kan møde partiernes lokale spidskandidater og blive klogere på, hvor dit kryds skal sættes på valdagen 21. november, når der er kommunalvalgsdebat i Stakladen. Emnerne tæller blandt andet ungdomsboliger, byudvikling og infrastrukturen i Aarhus.

 • Tid og sted: Kl. 16.15-18.00, Stakladen
 • Pris: Gratis
 • Arrangør: Studenterrådet
 • Event

8. november: Russisk politik bag Kremls mure

Foto: Colourbox.com

Vi hører oftest om russisk politik, når medierne beretter om det storpolitiske spil på den internationale scene. Men hvordan ser russisk politik ud indefra? Hvilke centrale personer omgiver Vladimir Putin? Og hvordan ser den politiske fremtid ud for Ruslands unge? Professor i komparativ politik ved Birkbeck, University of London, Edwin Bacon, forsøger at besvare spørgsmålene med udgangspunkt i sin nye bog Inside Russian Politics.

 • Tid og sted: Kl. 13.00-14.30, Nobelparken, bygning 1481, lokale 231
 • Arrangør: Arts
 • Event

9. november Bollywood Beats and Big Band blander toner med Aarhus Jazz Orchestra

Foto: Studenterhus Aarhus

Ikke bare forskellige musikgenrer, men også to vidt forskellige kulturer blandes, når Bollywood Beats and Big Band og Aarhus Jazz Orchestra giver koncert sammen. Indiske toner falder i harmoni med vesterlandsk komposition, når øst og vest mødes i samspil på scenen.

 • Tid og sted: Kl. 20.00-23.00, Stakladen
 • Pris: 80/130 kr., medlemmer/ikke medlemmer
 • Arrangør: Stakladen Live og Studenterhus Aarhus
 • Event

9. november: Tre bands spiller for en ny kultur på AU

Selvom uddannelserne på AU ligger dør om dør i universitetsparken, banker de studerende lidt for sjældent på hos hinanden. Det mener i hvert fald Politologisk Forening og Statskundskabs Kulturforening, som med dette arrangement forsøger at forene politik og kultur. Det politiske består i visionen om et mere fælles studiemiljø på AU, det kulturelle i tre aarhusianske upcoming bands, som skal spille op til fælles svingom på dansegulvet for alle studerende på universitetet. Med arrangementet håber de at finde melodien til et studiemiljø, hvor man mødes på tværs af institutter og fakulteter.

Tid og sted: 19.00-23.00, Samfundsfaglig Kantine, Bartholins Allé 9, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis

Arrangører: Politologisk Forening og Statskundskabs Kulturforening: Across the Universe (AtU)

Event


21. november: Kan ny forskning kaste lys over mørkt stof?

Foto: Offentlige foredrag i naturvidenskab

Det kan måske lyde lettere lommefilosofisk og som noget, der i hvert fald hører til på Arts: Nogle gange er det, der betyder mest, ikke det, vi kan se, men det, vi ikke kan se. Imidlertid gør det sig også gældende i fysikkens og astronomiens verden: 95 % af universet består af såkaldt mørkt stof. Vi kan ikke se det, og vi ved ikke, hvad det er – men det er betingelsen for vores eksistens. Professor i astronomi Steen Hannestad holder foredrag om den nyeste forskning inden for feltet.


30. november: Kom ud af skabet – lingvistisk og socialt

Foto: Gendering in Research

’At komme ud af skabet’ er efterhånden blevet en fast vending, både på dansk og på andre sprog. Gendering in Research præsenterer her et foredrag om det identitetsarbejde, der ligger i at komme ud af skabet. Foredraget holdes af Master i lingvistik Steffen Madsen, som tager udgangspunkt i samtaler med frivillige i LGBT-organisationer og forsøger at besvare spørgsmålet om, hvordan man socialt og lingvistisk er i skabet, kommer ud af det – og eventuelt hopper ind i det igen.