Omnibus prik

Guide: 11 events på AU i februar

I februar kan du blive udklædningskonge på AU, høre foredrag om alt lige fra homokultur til trælse dyr, møde cool kvinder i politik og forskning – og ikke mindst få mulighed for at springe jobkøen over med en professionel firmaflirt.

Kvinder i forskning og politik

Foto: Lars Kruse

11. februar: AU fejrer FN’s fokus på kvinder i forskning

Den 11. februar er udråbt som FN’s dag for ”Women in Science,” og det fejrer AU på behørig vis med en tre timers foredragsrække – kun med kvindelige forskere. De fem AU-forskere præsenterer den nyeste viden inden for hver deres naturvidenskabelige felt, og emnerne spænder lige fra økologi til fysik. Oplæggene foregår på engelsk.

Tid og sted: Kl. 13.00-16.00, AIAS Auditorium, Bygning 1632, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis

Arrangør: Aarhus Institute of Advanced Studies

Event


23. februar: Connie Hedegaard besøger AU

Connie Hedegaard er om nogen en kvinde med CV’et i orden med alt lige fra folketingspost til klimakommissær for EU på generaliebladet, og senest er hun blevet udnævnt til formand for AU’s bestyrelse. 23. februar gæster hun AU til en snak om sit arbejde med klimapolitik, både i EU og i den grønne tænketank Concito, og giver sit bud på klimapolitikkens fremtidsudsigter.

Tid og sted: Kl. 17.00-18.30, Auditorium A1, Bygning 1333, Bartholins Allé 7, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis

Arrangør: Statsrådet og Politologisk Forening

Event


Fodbold og fastelavn

Foto: Biogas

5. februar: Super Bowl – civiliseret borgerkrig mellem Massachusetts og Georgia

Mænd på plus 100 kg iført rustning og krigsmaling tørner sammen i syngende tacklinger og civiliseret krig, når New England Patriots og Atlanta Falcons møder hinanden i Super Bowl. I Studenterhuset er banen kridtet op til en hyggelig all-nighter, når en af verdens største sportsbegivenheder kan nydes på storskærmen, mens der nippes til øl, kaffe og nachos.

Tid og sted: Kl. 22.00-05.00, Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis

Arrangør: Studenterhus Aarhus

Event


24. februar: Bliv udklædningskonge på AU

Find dit bedste fastelavnsoutfit frem, og gør dig klar til kampen om at blive udklædningskonge eller -dronning på AU. Festforeningen på Molekylærbiologisk Institut, Biogas, inviterer alle AU-studerende til fastelavnsfest, og biologernes eget husorkester, Den slidte kæp, står for lækker livemusik. Udklædning er foretrukket, men ikke påkrævet.

Tid og sted: Kl. 20.00-02.00, Matematisk Kantine, Ny Munkegade, Bygning 1536, 8000 Aarhus C

Pris: 60 kr.

Arrangør: Biogas

Event: Kommer op her


Foredrag på AU – det seriøse, det kuriøse og verdens kedeligste

Foto: Colourbox.dk/Curioso Travel Photography

6. Februar: Tag en tænkepause

De små Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag kan ikke længere kun opleves gennem læsning, men nu også live. I samarbejde med Nørrebro Teater og Folkeuniversitetet bliver tænkepausen Viden opført som monolog, og Radiovært på P1, Carsten Ohrtmann, interviewer forfatteren til Viden Kristian Hvidtfelt Nielsen, lektor i videnskabsstudier på AU, om hans bidrag til serien.

Tid og sted: Kl. 19.00-21.00, Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Pris: 130 kr., inklusiv et eksemplar af Tænkepauser Viden

Arrangør: Folkeuniversitetet i Aarhus og Nørrebro Teater

Event


7. februar: IS – moderne medier, opbakning og udvikling

Hvorfor er IS populære blandt lokalbefolkningen i nogle af de erobrede områder? Hvorfor tager danske unge til Mellemøsten for at kæmpe for IS? Og hvad kan verdenssamfundet stille op mod dem? Journalist og forfatter til bogen Terrorens kalifat, Deniz Serinci, tager dig med bag facaden hos Islamisk Stat og fortæller også om organisationens udvikling og deres brug af moderne medier som våben i deres kamp.

Tid og sted: Kl. 16.00-17.30, Auditorium A1, Bygning 1333, Bartholins Allé 7, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis – men husk tilmelding

Arrangør: Politologisk Forening

Event


22. februar: Verdens kedeligste foredrag

TÅGEKAMMERET inviterer til uortodoks underholdning, når tre endnu hemmelige forskere kæmper om at holde verdens kedeligste foredrag og få publikum til at tabe koncentrationen hurtigst muligt. TÅGEKAMMERETs festudvalg lover dog, at du ikke keder dig ihjel undervejs.

Tid og sted: Kl. 19.00, Auditorium E, Bygning 1533, Ny Munkegade 116, 8000 Aarhus C

Pris: 10 kr. Billetten kan veksles til en sodavand i baren. Kræver medlemskab eller gæstemedlemskab (50/30 kr.), som sælges i døren.

Arrangør: FestUdvalget i TÅGEKAMMERET

Event: Kommer op her


23. februar: Homokultur

Homo-hookup-apps, homo-nationalisme og surrogatmødre til homoseksuelle fædre. Det er nogle af de emner, der er på dagsordenen, når adjunkt i kulturvidenskab ved SDU Michael Nebeling Petersen gæster AU for at holde oplæg for netværket Gendering in Research, som er for alle studerende og forskere med interesse for kønsforskning. Efter oplægget er der debat.

Tid og sted: Kl. 11.00-13.00, Jens Chr. Skous Vej 4, Bygning 1483-312, 8000 Aarhus C

Pris: Gratis

Arrangør: Gendering in Research Interacting Minds Centre

Event


28. februar: De trælse dyr

Har du i en svag stund haft lyst til at finde haglgeværet frem og plaffe en skrigende måge ned fra naboblokkens tag? Eller er du en af dem, der synes, at der også skal være plads til dyrene? Jesper Madsen, professor i vildtøkologi ved AU, holder foredrag om, hvorfor nogle dyrearter pludselig bliver problematiske for samfundet, og om interessekonflikter mellem mennesker med forskellige natursyn.

Tid og sted: Kl. 19.00-21.00, Søauditorierne, Bygning 1250, Wilhelm Meyers Allé, 8000 Aarhus. Livestreames i byer over hele landet.

Pris: Gratis

Arrangør: Offentlige foredrag i Naturvidenskab, AU

Event


Spring jobkøen over

Foto: Lise Balsby, AU Kommunikation

21. februar: MATCHDAY i Herning

Du får en unik mulighed for at booke et 15 minutters møde med ti af landets største virksomheder, når campus i Herning holder MATCHDAY. Du vælger selv på forhånd, hvilke virksomheder du vil snakke med, og får en privat samtale med firmaet uden at blive forstyrret af andre studerende i jobkøen. Samtalen giver mulighed for jobmatch eller muligt samarbejde fremover.

Tid og sted: Kl. 12.00-15.00, Department of Business Development and Technology, Birk Centerpark 15, 7400 Herning

Pris: Gratis – men husk tilmelding!

Arrangør: Aarhus BSS Career & Alumni

Event


23. februar: Professionel firmaflirt

Man plejer at sige, at dating på jobbet er en dårlig idé, men nu giver BSS Career dig muligheden for at mixe og matche med cirka 40 danske og internationale firmaer, der er klar på en professionel flirt. Alle har minimum et jobopslag med og leder efter en ny medarbejder – måske er du the one.

Tid og sted: Kl. 16.00-19.00, Fuglesangssalen, Fuglesangs Allé 4, 8210 Aarhus V

Pris: Gratis

Arrangør: Aarhus BSS Career

Event