Hamrer man stadig igennem om fredagen, når man er fyldt 50?

Ja. Hvis man hedder Klubben, gør man. Den famøse fredagsbar på Fuglesangs Allé fylder 50 år i denne uge.

Påskeliljer, rødvin, Pernod-askebægre og bløde krøller i nakken på bartenderen. Den flotte fyr, der hænger i baren, er livsstilsekspert Niels Erik Folmann, som nogle nok kan kende fra 'Kender du typen' på DR.
Klubben, som den så ud i 80'erne og 90'erne.
Endnu et kig 'down Memory Lane'.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Klubben på Fuglesangs Allé runder i denne uge et skarpt hjørne. Men mens mange andre 50-årige tuner ind på P1 og begynder at få værkende knæ – fyrer Klubben den stadig af med Mokaï og Nik & Jay.

Ung med de unge – med vilje

Ung med de unge? Ja, måske. Men en fredagsbar skal jo følge med sit publikum, siger Jasper Falk Outzen, SL Bar Manager.

”Nogle af de gamle medlemmer bliver nok lidt skuffede over, at vi ikke længere har gule vægge, en grøn bus og en bardisk af træ her i Klubben. Men vi skal følge med dem, der går her. Frem for dem med historien,” siger Jasper Falk Outzen.

Når det er sagt, glæder han sig til at se mange af Klubbens tidligere ansatte, når Klubben lørdag aften bliver fejret af nuværende og tidligere ansatte. Og i aften fredag fejres Klubben med en stor fest for nuværende og tidligere medlemmer.

Begyndte som en rigtig bule

En af dem, der kan huske tilbage til de gode, gamle dage, er Svend Søborg, der er logistik- og projektkoordinator på Aarhus BSS.  

Han begyndte som bartender i Klubben i 1972, blev barmanager i 1976, og slap først tøjlerne i 2009.

”Dengang, jeg begyndte i Klubben, var det kombineret avislæsestue og fredagsbar, og der kom ingen piger. Det var en rigtig bule – mørk, med dartspil og borde af rå planker. Så lavede vi et diskotek om tirsdagen og siden også om torsdagen, ” fortæller han.

Torsdagsdiskoteket tog dog livet af tirsdagsdiskoteket og blev startskuddet til den siden så legendariske – og omdiskuterede torsdagsbar i Klubben.

Kronprins fik nøgler til bagindgangen

Gennem tiderne har adskillige prominente og kendte personer hængt ud i Klubben. Blandt andre HKH Kronprins Frederik, der ifølge Svend Søborg fik udleveret nøgler til bagindgangen – der er visse privilegier ved at være kongelig.

Også kulturminister Bertel Haarder og CEO for DONG Energy, Henrik Poulsen, har haft deres gang i Klubben.


Tillykke!
- og tak for festen!

Hele ugen har Klubbens medlemmer kunnet skrive fødselsdagshilsner på postkort pyntet med flag. Her er et udpluk af de ord, Klubben får med på vejen:

”Tak for mange gode fester. Det har været sjawt, vi glæder os til flere.”

”Tak for at holde de absolut fedeste fester.”

”Tak til Klubben for at have frataget mig min værdighed. Stort tillykke!”

”Tillykke ”du” er over dobbelt så gammel som dem, der sejler hernede hver fredag #flerefugletak”