I Theos Bar bliver stemningen først for alvor ukristelig efter mørkets frembrud

Theos Bar i Nobelparken er berygtet for sine gennemførte temafester og sit svedige dansegulv. Og baren har fundet det nødvendigt med skilte, der venligst beder gæsterne undlade at hoppe ud ad vinduet. Men kommer man en sen eftermiddag uden tema eller floor, er det mere vanskeligt at føle sig ledt i fredagsfordærv.

ANMELDELSE: Theos bar

Anmeldt 18. november 2022 (eftermiddag)

Theos bar: Fredagsbar for teologi og religionsvidenskab

Hvor: Jens Chr. Skous Vej 3, 8000 Aarhus C

Facebook: Theos Bar (facebook.com)

Åbningstider: Baren er for det meste åbent fra 16.00 til 24.00

Særkende: Kreative temafester og sjove religiøse referencer overalt

Priser:

Øl: 10 kroner

Små sure: 5 kroner

Drinks: 15

Plus:

Billige shots og øl

Godt dansegulv senere på aftenen

Baren forekommer ret rutineret med sin skiltning, service og barfaciliteter

Minus:

Festen går først for alvor i gang senere på aftenen

Lokalet føles meget stort og tomt, når festen ikke er på sit højeste

Vi ankommer til fredagsbaren for teologi og religionsvidenskab i deres første åbningstime.  Baren virker dog ikke helt åbningsklar endnu, og vi er lidt i tvivl om, hvorvidt vi må være der. Lyden driller, og de frivillige trasker frem og tilbage i lokalet for at løse det, hvilket et par gange sender øresønderrivende skratlyde ud i rummet. Udover os sidder et par studerende med deres computere og laver noget, der ligner lektier.  

Men stemningen er til trods for det tekniske lydcirkus meget laissez faire og rar på den måde, hvor folk bare så småt dumper ind og får eftermiddagens første kolde, tager et slag brætspil eller lige sætter det sidste komma i afleveringen, inden skub-til-taget-stemningen for alvor slippes løs senere. Eller rettere skub-til-vinduet-stemningen, for med kun en snæver dør ind til lokalet er flere af gæsterne in the heat of the night tilbøjelige til at bruge vinduet som exit i stedet.

Selve baren har et professionelt og kundeorienteret udtryk. Der er lavet gode skilte, og udvalget af alkoholiske forfriskninger er forholdsvis stort. Tilmed har baren et stativ på disken, hvor man visuelt kan se, hvilke flaskeøl baren udbyder.

Vi ender med at prøve kræfter med månedens drink ’Welcome to the jungle’, som består af vodka, safari, små sure og Sprite. Navnet på drinken kom til sin ære, da vi efter et par slurke hurtigt mærkede den overvejende store mængde af alkohol og tænkte ’Ja, velkommen i ethanol-junglen, da’. I Theos Bar, konkluderer vi, er de ikke nærige med procenterne.

Hvad siger baren?

I baren står blandt andet Søren Frederiksen, som er frivillig og studerer teologi på 5. semester.

”Normalt er der mange flere mennesker her og styr på lyden. Vi har et rigtigt nice floor, og folk kommer væltende senere, men her i starten er det primært stamgæster og folk fra studiet, der sidder her. Det er også ærgerligt, at I kommer lige præcis den eneste fredag på hele semestret, hvor vi ikke har noget tema,” siger han let grinende.

Det giver vi ham jo ret i og beder ham derfor beskrive semesterets peak moment:

”Halloweenfesten var en kæmpe succes i år. Vi havde udklædning, græskarudskæring og så videre. Og så havde vi hyret en gut til at komme forbi og gå rundt og skræmme folk, hvilket var vildt sjovt. Vi havde virkelig også brugt meget energi på pynten, og det gav god respons fra folk.”

Som sendt fra himlen (no teologi-pun intended) kommer lydsystemet op at køre, og nærmest i samme sekund, som solen endelig er faldet under horisontlinjen lidt i fem, vågner festviben med mørket, og en større gruppe af studerende kommer ind ad døren. Den velkendte Theos Bar-vibe kan atter fornemmes.

Sådan gør vi:

Vi sender to anmeldere afsted, som først opholder sig i baren i noget tid uden at give sig til kende for at få indtryk af stemningen i baren og faciliteterne.

Da en fredagsbar typisk vil ændre karakter fra eftermiddag til aften, giver vi os til kende og taler med bargæster og barpersonale for at få indtryk af, hvordan baren typisk vil udvikle sig, og hvad man fra barens side forsøger at opnå.

Vi giver ikke karakter på en skala. Fredagsbarerne på AU er meget forskellige og kan derfor være svære at sammenligne og bedømme på den samme skala. Vi opsummerer i stedet vores anmeldelse i plus og minus.

Korrekturlæst af Charlotte Boel