Omnibus prik

Institut for Fødevarer får ny institutleder

Anne Louise Dannesboe Nielsen overtager stillingen som institutleder på Institut for Fødevarer 1. november. Hun har arbejdet med fødevareområdet i over ti år på Teknologisk Institut.

I sin fritid elsker Anne Louise Dannesboe Nielsen at være aktiv med sin familie, skriver Technical Sciences i nyheden om hendes ansættelse. Foto: Privat

Det bliver Anne Louise Dannesboe Nielsen, der overtager stillingen som institutleder på Institut for Fødevarer på fakultetet Technical Sciences på Aarhus Universitet. Siden juli har Hanne Lakkenborg Kristensen været konstitueret leder, efter at institutleder gennem 13 år, Michelle Williams, drog videre til en stilling som prodekan for talentudvikling og internationalisering på Tech. 

Anne Louise Dannesboe Nielsen kommer fra en stilling som centerchef for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut. Hun har været på Teknologisk Institut de seneste 15 år og har arbejdet med fødevareområdet i over 10 år. Det skriver Technical Sciences i en nyhed

"Fødevarer er et ekstremt vigtigt område netop nu, hvor vi taler så meget om den grønne omstilling. Det er fra fødevareproduktionen, at en stor del af vores udledninger kommer, så det er også her, vi kan gøre en kæmpe forskel. Det driver mig at være med til at knække koden til, at vi lykkes med for eksempel cellebaserede og plantebaserede fødevarer, der virkelig er områder, hvor vi kan få stor impact”, udtaler Anne Louise Dannesboe Nielsen i nyheden.

Den kommende institutleder, der tiltræder 1. november, er uddannet civilingeniør i kemi fra Aalborg Universitet, hvor hun også tog sin ph.d. 

Eskild Holm Nielsen, der er dekan på Technical Sciences, ser frem til at byde Anne Louise Dannesboe Nielsen velkommen. 

”Jeg er glad for, at vi har haft held med at rekruttere så dygtig en leder eksternt. Anne Louise er i høj grad valgt på sin store ledelsesmæssige erfaring, men i lige så høj grad på en stærk faglighed. Jeg glæder mig til samarbejdet og til at se, hvordan Anne Louise fortsætter den gode kurs, som Institut for Fødevarer har lagt,” siger han.

Korrekturlæst af Charlotte Boel