Kendt ansigt på AU bliver ny universitetsdirektør

Den nuværende chef for Universitetsledelsens Stab, Kristian Thorn, er blevet valgt som ny universitetsdirektør på Aarhus Universitet. Han tiltræder stillingen 1. februar næste år. Kristian Thorn er selv uddannet på AU og har siden 2009 haft ledende roller på universitetet.

Foto: Jesper Rais/AU Foto

Det er et velkendt ansigt, der fra 1. februar 2023 overtager stillingen som universitetsdirektør på Aarhus Universitet.

Et enigt ansættelsesvalg har nemlig valgt 47-årige Kristian Thorn, der i øjeblikket er chef for Universitetsledelsens Stab, og siden 2009 har han haft ledende stillinger på universitetet.

Det oplyser AU i en nyhed.

Først var Kristian Thorn international chef på AU i fire år, inden han blev vicedirektør for forskningsstøtte og ph.d.-administration. I 2014 overtog han stillingen som vicedirektør for AU Uddannelse, inden han sidste år blev chef for Universitetsledelsens Stab. Den kommende universitetsdirektør er også kandidat i Statskundskab fra AU.

Kristian Thorn afløser Arnold Boon, der efter syv år på posten i september meddelte, at han i stedet skulle være universitetsdirektør på Copenhagen Business School (CBS).

Kristian Thorn, der blandt andet også har en fortid i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement og i Finansministeriet, ser frem til sin nye rolle.

”Jeg ved, at jeg kommer til at samarbejde med dedikerede og dygtige ledere og medarbejdere, og at jeg overtager ledelsesansvaret for en velfungerende administration. Min vigtigste opgave bliver at fastholde sikker drift på alle niveauer – lige nu med særligt fokus på en solid styring af universitetets samlede økonomi. Og så vil jeg gerne skabe rammerne for en administration, der fortsat bidrager til universitetets udvikling”, siger han til AU.

Rektor Brian Bech Nielsen fremhæver, at Thorn har en dyb forståelse for jobbet gennem sin "solide erfaring fra forskellige roller i administrationen og som mangeårig vicedirektør", og at det giver ham "stærke kort på hånden som ny universitetsdirektør". 

Omnibus bringer i januar et længere interview med Kristian Thorn i anledning af hans nye stilling.