Omnibus prik

Knap så skidegodt, Egon

Studerende og medarbejdere inden for nogle af de ingeniørvidenskabelige uddannelses- og forskningsaktiviteter – herunder byggeri – har til huse i Navitas. Ingeniørhøjskolen i Aarhus blev for tre år siden fusioneret med Aarhus Universitet.

»Navitas er et af de mest markante og visionære byggerier i Aarhus, og vi er stolte af at kunne tilbyde nogle helt unikke rammer og eksperimentelle faciliteter til forskere, undervisere og studerende på ingeniørområdet. Nu står vi med en færdig bygning og kan for alvor gå i gang med at realisere ambitionerne om at skabe et innovationsmiljø.«

Dekan Niels Christian Nielsen fra Science and Technology var oppe i de højere retoriske luftlag i sin omtale af den 38.700 kvadratmeter store Navitas-bygning på Aarhus Havn i forbindelse med indvielsen af byggeriet 5. september sidste år.

Fem måneder senere var det stormen Egon, der talte med en styrke, som fik ca. 150 kvadratmeter af en undertagskonstruktion til at rive sig løs fra bygningen, hvorefter det lå spredt ud over et større areal.

Brandvæsenet blev tilkaldt for at lede efter eventuelle tilskadekomne, men kunne heldigvis konstatere, at der kun var materielle skader efter Egons hærgen i begyndelsen af januar.

Sagen overdraget til forsikringsselskab

Formand for ejerforeningen – og direktør for forskerparken INCUBA, som også holder til i Navitas – Niels Christian Sidenius, fortæller til Omnibus, at det nu er op til foreningens forsikringsselskab at undersøge årsagen til, at det kunne gå så galt, da Egon susede forbi på havnen. Og når det er afklaret, forestår spørgsmålet om erstatning.

Niels Christian Sidenius oplyser desuden, at ejerforeningen meget gerne undgår lignende situationer fremover, og at man derfor på eget initiativ er ved at undersøge en lignende undertagskonstruktion ved en terrasse i forbindelse med kantinen i den modsatte ende af bygningen.

»Vi ved ikke, om det er helt den samme konstruktion. Men det går vi ud fra, og derfor er vi ved at undersøge, om den er lavet, som den burde være, eller om der er fejl ved konstruktionen. Du kan kalde det rettidig omhu fra vores side,« siger Niels Christian Sidenius.