Kort og godt

Hvad vil jeg være? Det spørgsmål går mange gymnasiestuderende og tumler med. Og med et uddannelsesudbud, der aldrig har været større, er risikoen for at vælge forkert til stede. Det forsøger uddannelsesmessen Uddannelse Uden Grænser at råde bod på. I januar lagde messen vejen forbi Aarhus, hvor flere repræsentanter fra AU’s uddannelser var mødt op for at gøre de potentielt nye studerende klogere på deres uddannelsesvalg. Heriblandt Carina Hess, som er studievejleder på International Business-uddannelserne ved AU Herning. Foto: Lars Kruse

Oplev Ig Nobel Prize på AU til marts

Det naturvidenskabelige tidsskrift Nature kalder Ig Nobel Prize for ”the highlight of the scientific calendar”.

Nu kan du selv bedømme sagen, når prisens grundlægger Marc Abrahams 24. og 25. marts gæster AU sammen med to af prisvinderne fra sidste år samt en enkelt prisvinder fra 2003.

The Ig Nobel Prize blev uddelt for 23. gang sidste år ved en gallafest på Harvard University. Prisen gives til forskning i den lidt mere kuriøse ende. For eksempel har Kees Moeliker, der fik Ig Noble Prize i biologi i 2003, dokumenteret homoseksuel nekrofili blandt vildænder.

Foredraget er blandt de offentlige foredrag i naturvidenskab, som arrangeres af Science and Technology. (mga)

Læs mere


Søg støtte til studie- og konferencerejser i Norden

Letterstedtska föreningen har til formål at fremme fællesskabet mellem de nordiske lande inden for videnskab og kunst. Én gang årligt uddeler foreningens danske afdeling støtte på op til 5.000 kroner pr. ansøger til studie- eller konferencerejser til et eller flere nordiske lande. Fristen for at søge er 15. februar.

Derudover uddeler den svenske hovedafdeling støtte på op til 50.000 kroner pr. projekt. Pengene gives til afholdelse af nordiske konferencer, studier, der sammenligner nordiske forhold, trykning af videnskabeligt arbejde med nordisk relevant indhold, gæstebesøg i nordiske lande og til indkøb af nordisk litteratur. Fristen for at søge er 15. februar og 15. september. (mga)

Læs mere om foreningen og vilkårene for at søge


Slip dine idéer løs – måske kan de gøre en forskel for samfundet?

Man behøver ikke have uddannelsesbeviset i hus, før man kan begynde at gøre en forskel for samfundet. Studerende kan lige så vel som alle andre sidde med løsningen på et samfundsmæssigt problem. Det mener den studenterdrevne forening FOSIA (Forum for Social Innovation Aarhus).

Hvert år arrangerer foreningen Danmarks største case competition, hvor 100 studerende på tværs af fagligheder slipper kreativiteten løs og prøver kræfter med social innovation med udgangspunkt i helt konkrete cases.

Årets case competition FOSIA2014 finder sted 1. marts i Aarhus, ansøgningsfristen er den 20. februar, og pladserne går til de 100 mest motiverede ansøgere. (mga)

Læs mere om foreningen og FOSIA2014 


AU-lektor udpeget til Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur

Lektor i nordisk sprog og litteratur Hans Hauge blev i januar udpeget af kulturministeren som nyt medlem af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Litteratur.

Det skete, efter at det tidligere medlem, Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen, valgte at trække sig efter kritik fra Dansk Forfatterforening.

Foreningen kritiserede Stein Pedersens habilitet, idet han som redaktør anmelder bøger, samtidig med at han som medlem af litteraturudvalget var med til at tildele legater og stipendier til forfattere. (mga)


AU et skridt nærmere digital eksamen

Aarhus Universitet har sammen med Aalborg Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet indgået en fælles kontrakt med firmaet Arcanic A/S, der skal udvikle en fælles løsning til digitalisering af eksamener. Der er endnu ikke fastsat en dato for, hvornår løsningen kan tages i brug på AU. (mga)


 Når kun det perfekte er godt nok

Det er vigtigt med gode karakterer, med et relevant studiejob, og det er også super at være engageret i en forening eller to ved siden af studierne.

Men det kan være hårdt altid at stræbe efter det perfekte, og det kan være anstrengende at skulle leve op til egne og andres forventninger. Derfor har Studenterrådet arrangeret et kursus, der sætter fokus på studerendes trang til perfektion og forsøger at vende det til noget positivt.

Det er studenterpræst på AU Jens Munk, der underviser i forløbet, som løber over tre dage, første gang er 3. marts. (mga)

Læs mere på sr.au.dk 


En kort, en lang!

På AU er vi mestre i forkortelser. Men vi kan også være decideret lange i spyttet her på stedet. Redaktionen er således faldet over følgende ord: undervisningslokaleadministrationssystemet.

Sagt med andre ord – og (36) færre bogstaver – Syllabus.

Kan du stikke den, hører vi meget gerne fra dig. Vi kvitterer med en præmie til den person, der kan hoste op med det længste ord fra AU’s univers – og som kan dokumentere, hvor det er fundet. (mga)

Se vores dokumentation


Festival fuld af viden

Aarhus Universitet og Folkeuniversitetet går i år i kødet på 1800-tallet, når Århundredets Festival løber af stablen 7. – 16. marts. Det var det århundrede, hvor der for alvor kom damp under industrialiseringen, hvor Kierkegaard nedfældede sine filosofiske tanker, og H.C. Andersen skrev sine eventyr. Darwin drog til Galapagos, den amerikanske borgerkrig rasede, og Danmark led et svidende nederlag til Prøjsen i 1864 og mistede Slesvig, Holsten og Lauenburg.

Festivallen åbner med en fest på Godsbanen i Aarhus, og ugen igennem kan man suge viden til sig om 1800-tallet. Tag for eksempel til filosofibar i Studenterhus Aarhus, hør om 1800-tallets naturvidenskabelige landvindinger, eller få århundredet serveret på et sølvfad med videnforestillingen ”Forestillingen om en historie”. (mga)

Læs programmet for festivalen