Mister studienævnene beslutningskompetence?

AU forventer, at fremdriftsreformens krav om automatisk tilmelding til fag og prøver vil føre til en stor stigning i antallet af dispensationssager i studienævnene. Derfor har AU’s uddannelsesbånd, der udvikler fælles rammer og strategier for AU’s uddannelser, foreslået, at der åbnes mulighed for at delegere beslutningskompetence fra studienævnene til administrationen i rutinesager, hvor studienævnet har en fast praksis.

Desuden har uddannelsesbåndet foreslået, at studieordningerne skal rumme mulighed for, at studerende kan tage på studieophold i udlandet eller i praktik i et semester og opnå 30 ECTS-points inden for det semester. For AU frygter, at færre studerende vil tage til udlandet eller i praktik, når kravet om automatisk tilmelding til fag og prøver svarende til 30 ECTS-points og kravet om obligatorisk merit træder i kraft. Både udlandsophold og praktik er ofte forbundet med tab af ECTS-points.

Begge forslag har været i høring. Uddannelsesbåndet behandler nu de reviderede forslag, og i begyndelsen af april tager universitetsledelsen endeligt stilling til dem. 

Læs mere om fremdriftsreformen på AU