Morgendagens leder – er det dig?
Vil du sikre dig en plads til årets Aarhus Symposium, kan det godt betale sig at fare til tasterne og skrive et kort essay. Sidste år blev de 650 billetter nemlig revet væk på få minutter.
Leaders of today connecting with leaders of tomorrow. Sådan lyder sloganet for Aarhus Symposium. Et studenterdrevet arrangement, hvor AU-studerende med interesse for ledelse får mulighed for at møde ti af landets topledere. Det er fjerde år i træk, at arrangementet finder sted, og ligesom sidste år er der mulighed for at sikre sig en plads til symposiet ved at skrive et kort essay til Aarhus Symposium Challenge.
Og det kan godt betale sig at lægge hjernen i blød og lade poterne danse over tastaturet, for sidste år blev billetterne revet væk, fortæller Jakob Mørck Lohmann, der læser statskundskab på AU og er blandt arrangørerne af årets symposium.
”De 650 billetter røg på to minutter sidste år, og der var 800 på venteliste. Vi synes, det er ærgerligt, at det kun er dem med den hurtigste netforbindelse, der kommer med. Derfor er der igen i år mulighed for at sikre sig en plads ved at skrive et essay. På den måde sikrer vi, at de mest engagerede studerende får en plads.”
En dag, to sider
Jakob Mørck Lohmann skrev selv et essay sidste år for at sikre sig en billet. Det var før, han blev medlem af arrangørgruppen.
”Det var bestemt en overskuelig opgave. Der er tre oplæg, som man kan vælge imellem. Og jeg tror, jeg satte en dag af til det og skrev to sider. I år er det forsvarschef Peter Bartram, CEO i Arla, Peder Tuborgh, og Group CEO i Danske Bank, Thomas F. Borgen, der står bag de tre oplæg,” fortæller han.
Skrev sig til møde med Smedegaard
De bedste essayskribenter får mulighed for at mødes ansigt til ansigt med en af topcheferne, og det bedste essay kåres på scenen til Aarhus Symposium. Jakob Mørck Lohmann skrev sig således til et møde med Nils Smedegaard, administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk.
”Det var vildt fedt at få lov til at sidde overfor en af de største kapaciteter i dansk erhvervsliv, som leder en af verdens største virksomheder. Han gennemgik vores essays, og jeg følte, vi fik nogle unikke ting at vide af ham og om hans motivation som topleder,” fortæller Jakob Mørck Lohmann.
Oplevelsen med sidste års symposium motiverede ham til at blive en af arrangørerne til dette års symposium, og det ligger ham på sinde at være med til at brede symposiet ud til en større gruppe studerende – både til flere af uddannelserne på BSS og meget gerne til studerende på andre hovedområder.
”Det er for ambitiøse studerende, der interesserer sig for lederskab og beslutningseliten i Danmark, og på den måde er det klart, at arrangementet tiltrækker mange studerende fra BSS. Men man behøver bestemt ikke at være fra BSS. I år forsøger vi også at have et bredere fokus og inviterer talere, som ikke kun kommer fra det private erhvervsliv.”