Omnibus prik

Podcast-guide: Lyt til videnskaben i din sommerferie

Der findes et hav af podcasts – også på AU. Du kan blive klogere på alt lige fra stofmisbrug til retsmedicin, grøn teknologi, ligestilling, pædagogik, nordisk gaming og meget andet med universitetets forskere i ørerne.

Foto: Colourbox

Uddannelsesimperiet, af AU-studerende på Uddannelsesvidenskab

Podcasten er drevet af studerende fra Uddannelsesvidenskab på AU. De tager fat på faglige, politiske og aktuelle problemstillinger inden for pædagogik og uddannelse. Hør eksempelvis om karrieren efter endt uddannelse på uddannelsesvidenskab, studerende, der fortæller om deres bachelor- og specialeopgaver, eller Per Schultz Jørgensen, der fortæller om bæredygtig opdragelse. Hvert afsnit varer mellem 25 og 45 minutter.

  • Læs mere her.

Grafik: Uddannelsesimperiet


Bæredygtig Viden, af Natural Sciences og Technical Sciences

Podcasten, som er produceret af AU’s to naturvidenskabelige fakulteter i fælleskab, fokuserer på ny viden og bæredygtig teknologi, som kan bidrage til en grønnere fremtid. Lyt til AU-forskere, som fortæller om grønnere fødevareproduktion, gammel plastik og magnetteknologi. Hvert afsnit varer cirka 15 minutter.

  • Læs mere her

Tæt på retsmedicin, Institut for Retsmedicin

Kom med helt ind i retsmedicinernes arbejdsrum på Institut for Retsmedicin, og hør dem fortælle om deres arbejdsmetoder og overvejelser. Hvert afsnit varer cirka 15 minutter.

  • Læs mere her.

STOF podcast, Center for Rusmiddelforskning

Forskere fra Center for Rusmiddelforskning ved AU fortæller om alkohol, stoffer, behandling, køb og salg og forebyggelse af misbrug. Der er både samtaler med forskerne og artikler indlæst af centerets forskere.

Hvert afsnit varer mellem 15 og 35 minutter.

  • Læs mere her.

Det videnskabelige kvarter, Aarhus BSS

Viden om erhverv og samfund produceret af fakultetet Aarhus BSS med forskere fra fakultetets institutter. Kom for eksempel ind i hovedet på en Trump-vælger, hør om diskrimination, Kina, nudging eller god ledelse. Hvert afsnit varer cirka 15 minutter.

  • Læs mere her.

Reimagining Ireland, The Centre for Irish Studies in Aarhus

Lyt til forskere fra The Centre for Irish Studies in Aarhus, som blandt andet taler om Irland og Brexit, om græske tragediers indflydelse på Irland og om formidlingen af politiske konflikter i landet. Du kan lytte til podcasten på både engelsk og dansk, og hvert afsnit varer mellem 20 og 30 minutter.

  • Læs mere her.

Pædagogisk Indblik, DPU

Hør om trivsel i gymnasiet, leg i dagsinstitutionerne, undervisningsforstyrrelse og dagtilbud for udsatte børn. Hvert afsnit varer mellem 15 og 30 minutter.

  • Læs mere her.

#DiversityAU

Diversitet og ligestilling. Fem kvindelige forskere på AU fortæller om deres udfordringer i karrieren og om at være kvinde i toppen af akademia. Hvert afsnit varer cirka 30 minutter. Du kan møde Anja Bechmann, Julia Nafziger, Cecilia Ramlau-Hansen, Nina Lock og Liv Hornekær i samtale med Nynne Bjerre Christensen.

  • Læs mere her.

Viden om Norden, Nordic.info

Informationer og kritiske analyser om de nordiske lande fra forskere ved AU. Hør om alt fra den nordiske velfærdsmodels udfordringer til gaming i Norden. Hvert afsnit varer cirka 40 minutter. 

  • Læs mere her.

Grundtanker, af Videnskabernes Selskab

Hør om retsstatens etablering, om nanoteknologi, fænomenologi, den grønne økonomi og mange andre emner præsentereret af nogle af de førende forskere inden for feltet. Du kan blandt andet få Eske Willerslev, Peter Birch Sørensen og Anja Boisen i ørerne.

Hvert afsnit varer mellem 45 og 60 minutter.

  • Læs mere her.

 

Grafik: Videnskabernes Selskab

Interacting Minds, af The Interacting Minds Centre for the Study of Cognition

Podcasten fokuserer på det tværfaglige arbejde, dets resultater inden for emner som politisk beslutningstagen, fantasi, leg, frygt, overraskelse og rollespil og vejen dertil. Hør om ny tværfaglig forskning. Hvert afsnit varer lidt under en time.


Sounds of War, af Institut for Kultur og Samfund

Denne podcast giver et indblik i de tanker og den viden, forskerer har fået i forhold til deres arbejde med anden verdenskrig i Taiwan, Østtyskland og i Danmark. Der er to episoder; én på 25 minutter og én på en time.


LYT! Du finder samtlige podcasts, der hvor du hører podcast, f.eks. via Spotify eller appen på din telefon. 

Mangler vi en AU-podcast på listen? Så skriv til os på omnibus@au.dk

Artiklen er genudgivet fra den 18. december 2020