Omnibus prik

Psykologerne vinder Kapsejladsen 2021

I en tæt finale slog de psykologistuderende medicinerne fra Umbilicus og ingeniørerne fra FUT.

Sejrsbillede fra Kapsejladsen 2021. Foto: AU Foto

Det blev de psykologistuderende, der løb med sejren ved dette års Kapsejlads og derfor kan tage Det Gyldne Bækken med hjem. De slog ingienørerne fra FUT og medicinerne fra Umbilicus i en utroligt tæt finale.

Afslutningen på det sidste heat var så tæt mellem Umbilicus og Psykologerne, at dommerne måtte konferere i et par minutter, inden de endelig kunne tildele de studerende med de gule T-shirts fra psykologi sejren i Kapsejladsen 2021.

”Det er bare mega fedt det her! Det er det tredje år, jeg er med, og det er så fedt! Nu skal vi bare ned til alle de kære ’psyk’er’, der sidder nede på barerne, og så skal vi feste vildt meget,” sagde Andreas fra vinderholdet umiddelbart efter heatet.

Kapsejlads og corona

Der var flotte sportslige præstationer, som vil blive husket længe, men dette års Kapsejlads vil gå over i historien af helt andre årsager.

Hvis man ser bort fra sidste år, hvor Kapsejladsen først blev aflyst og siden afviklet i hemmelighed på grund af corona, er det nemlig første gang, størstedelen af tilskuerne til Kapsejladsen ikke har fulgt med fra bakkerne i Universitetsparken, men i stedet har set hele arrangement online. På barer og kollegieværelser i hele byen har flere tusinde studerende set deres favoritter dyste i den traditionsrige sejlads, der fandt sted første gang i 1991.

Normalt er Universitetsparken fyldt med 25.000-30.000 studerende, men arrangørerne havde til dette års Kapsejlads bedt alle om at holde sig væk fra Universitetsparken. I stedet var tilhængerne af de mange festforeninger fordelt på barer over hele Aarhus.