Omnibus prik

Splitternøgen og i gummisko

Femten mænd og fire kvinder smed tøjet i kampen om at hale sit nøgne korpus først op af universitetssøen og hive en billet til Smukfest i land. Vi har fanget løbets (selvudnævnte) nummer sjok – ham, der ikke vandt billetten, men bare var nøgen.

Foto: Lars Kruse

Deltagerne skal løbe en halv runde om søen, før de til sidst skal svømme fra den ene bred til den anden. Rygtet vil vide, at en tur med hovedet under kan koste tre dages diarré.

”Jeg blev fuld.” Sådan lyder forklaringen på datamatikerstuderende Oles ”last minute descision” om at stille op i løbet. Han har ikke trænet. Til gengæld er han med egne ord ”normalt nøgen” foran sine venner. De fik ham i sidste øjeblik overtalt til at smide klæderne, klatre over hegnet og kaste sig ind i kampen.

Ole springer i vandet som en af de sidste. Han lå ellers – efter eget udsagn – til en klar andenplads, inden han skred i opløbssvinget.

Styrtet i sidste sving før svømmeturen koster to blødende knæ.

Martin Attermann var første mand i mål. Ud over vindertitlen, kan han tage en billet til Smukfest med sig hjem. Samme gælder den bedste kvindelige deltager.

Tilbage i tøjet står Ole – sidstepladsen til trods – med ”den bedste følelse ever” i kroppen.

Interviewet stopper brat, da en samarit iført skrigrød heldragt trækker af med den lykkelige løber, som må forlade målområdet til fordel for førstehjælpsteltet, hvor knæene bliver lappet sammen. Samaritterne må ikke oplyse, hvor mange tilskadekomne, de har fået ind efter løbet, men fortæller, at der kun har været tale om ”småskader.”