Universitetsparken lægger græs til ny festival for viden - og den er gratis
Folkeuniversitetet står bag den nye, gratis festival for viden, PARK, som finder sted 9. august i Universitetsparken, og du kan være med til at forme programmet. Du kan udvide din horisont med forskningsoplæg, litteratur, musik og kunst. Og så er det endda gratis.

Universitetsparken liver op i den ellers lange, stille sommerferie med den helt nye vidensfestival, PARK. Lørdag den 9. august bliver amfiscenen forvandlet til en talerstol for blandt andet forskningens svar på nogle af tidens største udfordringer. Folkeuniversitetet i Aarhus brygger nemlig på en helt ny vidensfestival i hjertet af Universitetsparken.
PARK forener faglige oplæg fra landets førende forskere med musiske indslag, dans, litteratur og kunst.
Billetterne er endnu ikke frigivet, men Lærke Sofie Glerup Hansen, der er festivalkoordinator for PARK, opfordrer til, at man tilmelder sig festivalens nyhedsbrev på deres hjemmeside. Her kan du også give dine forslag til festivalens emner og forskere.
Som regel er der deltagerbetaling på Folkeuniversitetets aktiviteter, men med støtte fra Carlsbergfondet og LEO fondet, har Folkeuniversitetet i Aarhus nu mulighed for at gøre den nye vidensfestival gratis.
”Udover støtte fra fondene har vi også opbygget nogle rigtig gode samarbejder med Det Kgl. Bibliotek og Antikmuseet, der begge holder ekstraordinært åbent under festivalen og også byder inden for til spændende oplevelser. Studenterhuset står for bardriften,” siger Lærke Sofie Glerup Hansen.
Algoritmer, havets tilstand og konspirationsteorier
Selvom PARK's indbakke stadig er åben for nye forslag, kan Lærke Sofie Glerup Hansen løfte sløret for nogle af de forskere, du kan møde på festivalen.
”Vi har allerede lavet aftaler med flere AU-forskere som professor Anja Bechmann, der tager os med ind i algoritmernes verden, professor Stiig Markager, der gør status over havets tilstand og professor Mikkel Thorup, der blandet andet sætter fokus på konspirationsteorier,” siger hun.
Det er forskningen, der vejer tungest i programmet, men festivalen vil også give plads til kulturen. Festivalgængerne vil kunne opleve kunst, dans og musik, som skal fungere som sanselige indgange til festivalen, udtaler Lærke Sofie Glerup Hansen.
”Udgangspunktet for musikprogrammet i år er den klassiske musik - dog med en twist fra den rytmiske verden. Og vi tør godt love, at deltagerne både kan opleve nye, velkendte og aktuelle navne på musikprogrammet,” siger hun.
Det er dog ikke kun på amfiscenen, sommerens nye vidensfestival kommer til at udfolde sig. Der vil også være oplæg i Aulaen, og baren vil befinde sig i Solgården, så deltagerne, der er tørstige på andet end ny viden, kan slukke denne. Kantinen på Det Kgl. Bibliotek holder, som nævnt, ekstraordinært åbent.