Omnibus prik

Eksamen aflyst få minutter efter start

Godt 800 studerende fra 4. semester på erhvervsøkonomi måtte forlade eksamenslokalet med uforettet sag, da de fredag morgen skulle til digital eksamen i afsætning. Ved en fejl blev de vejledende besvarelser på opgaven nemlig uploadet, så de studerende havde adgang til dem under eksamen.

Godt 800 studerende på erhvervsøkonomi sad fredag morgen kl. 9.00 klar til at besvare opgaveformuleringen i en tre timer lang skriftlig eksamen i afsætning. Men få minutter inde i eksamen måtte de pænt klappe computerne sammen og gå hjem, da eksamen blev aflyst.

”Ved en beklagelig fejl skete der det, at de vejledende besvarelser til censor blev gjort tilgængelige for alle, så de studerende kunne tilgå dem under eksamen. Selvom der ikke var mange studerende, der nåede at opdage det, var vi naturligvis nødt til at aflyse eksamen,” fortæller Birthe Fournais, der er eksamenskoordinator på Business and Social Sciences.

”Vi arbejder netop nu på at finde en ny eksamensdato og instituttet arbejder på en ny opgaveformulering, og vi er meget kede af det på de studerendes vegne,” understreger hun.

En af de studerende, der skulle have været til eksamen fredag morgen, er Joachim Krogstrup Mikkelsen, der også er formand for Academic Business Council på BSS.

”Det er træls, at man nu skal til at finde en ny dato, som skal passes ind i alle de andre eksamener, vi har. Det her var min anden eksamen dette semester, og jeg mangler stadig tre. Og alt efter hvordan den aflyste eksamen bliver passet ind i det program, kan det få betydning for vores mulighed for at forberede os på de følgende eksamener.”