Studiestarten puster nyt liv i campus

I dag byder flere studier velkommen til den nyeste årgang af studerende, som får lov til at møde op på campus til en studiestart, der er, næsten som den plejer.

Studerende står i cirkler rundt om i Universitetsparken. De er i gang med den navnelegscirkel, der er så klassisk for rusugen. Men hvad der kan forekomme som et uoriginalt tiltag fra tutorernes side, er i år med til at understrege den normalitet – som efter tre semestre præget af corona – nu indfinder sig på campus sammen med de nye studerende. Én af de studier, der står i en cirkel, er statskundskab. De nye studerende fra statskundskab mødte hinanden for første gang i morges i Aulaen, hvor der var plads til alle de 275 nye studerende og dertilhørende 83 tutorer. De blev delt ud på flere hold, hvert hold med deres egen ’russang’ og ’rusdans’. Én af tutorerne er Ida Marie Lindskoug, der studerer statskundskab på 6. semester. Hendes holds russang er 5 fine frøkner af Gabrielle kendt fra TV-serien SKAM:

”Lige nu og resten af dagen går med at lære hinanden at kende med navnelege og den slags. Resten af ugen står på fest og farver. Vi har sociale arrangementer hver dag efter klokken fire,” fortæller Ida Marie Lindskoug.

Statskundskaberne foran deres kantine stiller op i rundkredse og lærer hinandens navne. Foto: Martin Kousholt

 

Ugen forløber efter de rammer, AU har sat for studiestarten. Under aktiviteterne tager tutorerne på statskundskab også deres forbehold, dog uden at gå på kompromis med det sociale, da det er i fokus, fortæller Ida Marie Lindskoug.

De sidste to år har tiden stået stille

Entusiasmen for det sociale udtrykker Sigrid Møller Weinreich, der i dag begynder på dramaturgi:

”Det er dejligt at komme i gang, få lov til at fordybe sig sammen med andre. De sidste to år har det været lidt som om, tiden har stået stille.”

De seneste to år har hun arbejdet og ved siden af arbejdet været med til at sætte tre teaterstykker op, blot for at se det ene projekt efter det andet blive aflyst eller udskudt.

Sigrid Møller Weinreich begynder på dramaturgi. Foto: Martin Kousholt

Hendes gruppe, anført af to tutorer, er ude for at se deres campus. De stopper dog i krydset mellem Langelandsgade og Vestre Ringgade. Programmet er skredet. De har meget at nå. Det er tid til frokost. En af tutorerne peger pragmatisk på Stakbogladen, Studentercaféen og Nobelparken og fortæller hurtigt lidt om hver, hvorefter gruppen vender om og går tilbage til Kasernen.

”Vi har fået en masse information, mødt lektorer og undervisere. Vi har fået rigtig meget information. Jeg kan mærke, at mit hoved allerede er godt fyldt,” fortæller Sigrid Møller Weinreich.

De nye studerende hører om, hvad campus har at byde på. Foto: Martin Kousholt

Over alt nær campus vrimler det med grupper af nye studerende, der går på opdagelse på de forskellige dele af Aarhus Universitets. Foto: Martin Kousholt

Det vrimler med nye studerende

Dramaturgi er langt fra det eneste studie, der viser de nye studerende rundt på AU’s campus i Aarhus. Over alt på campus vandrer større og mindre grupper rundt for at gå på opdagelse og vænne sig til deres nye habitat. En gruppe studerende fra Kinastudier har bevæget sig hen til Studentercaféen. Også de synes at have fået mange informationer. Der bliver i hvert fald skabt spændt forvirring over, om de allerede i dag får deres studiegrupper at vide.

Fire nye studerende på kinastudier. Fra venstre: Philip Juul, Simon Padkjær, Asbjørn Ingwersen, Anne Sofie Stenstrup. Foto: Martin Kousholt

Jeg er glad for, jeg ikke fik tilbudt opstart sidste år

De mange informationer og de mange mennesker er dog alt sammen en del af studiestarten. Philip Juul, der lige er begyndt på kinastudier, synes ikke, det er så slemt. Han glæder sig tværtimod særligt over sin studiestart. Sidste år fik han tilbudt en standby-plads, men fik dog ikke tilbud om opstart:

”Det er jeg faktisk glad for nu. Det er meget lækkert, at vi kan sidde fysisk sammen,” fortæller Philip Juul.  

De studerende er tilbage på Nobelparken, hvor de nyder det gode vejr. Foto Martin Kousholt