Omnibus prik

Syv studerende klager over, at Økonomisk Forening hyrede stripper til Kapsejladsen

Syv studerende har klaget til rektor og til Økonomisk Forening (ØF) over, at foreningen havde hyret en stripper til deres introceremoni i forbindelse med Kapsejladsen.

Økonomisk Forening/TIFO havde hyret en stripper til foreningens introceremoni i forbindelse med årets Kapsejlads. Det har syv studerende nu klaget over. De kalder det for "fuldstændig upassende underholdning til et fællesarrangement". Photo: AU Foto

Der er mange traditioner forbundet med Kapsejladsen. En af dem er, at de dystende hold præsenterer sig ved en introceremoni. Det valgte Økonomisk Forening (ØF) igen i år at gøre ved at hyre en kvindelig stripper til deres introceremoni. Det får nu kritik fra syv studerende, som har klaget både til Økonomisk Forening og til rektor Brian Bech Nielsen. Klagen er bragt i Århus Stiftstidende 20. maj.

”Det er fuldstændig upassende underholdning til et fællesarrangement og et udtryk for en sexistisk kultur, som vi ønsker at være foruden”, skriver de studerende blandt andet i klagen.

De understreger, at det ikke er nøgenhed som sådan, der er problemet, men at der er tale om betalt, seksualiseret nøgenhed.

Institutleder: "Udtryk for dårlig dømmekraft"

Rektor har til Århus Stiftstidende ikke yderligere kommentarer, end at han er enig med institutleder ved Institut for Økonomi, Niels Haldrup, der til avisen siger, at de studerende kan og skal stå til ansvar for deres valg, herunder om de vil hyre en stripper i forbindelse med studenterarrangementer. Institutlederen mener dog personligt, at episoden er ”udtryk for ualmindelig dårlig dømmekraft” og ”helt og aldeles ude af trit med tidsånden”.

Formand tager klagen meget alvorligt

Omnibus har spurgt formand for Økonomisk Forening, Viktor Bentholm Elefsen, hvordan foreningen forholder sig til klagen.

Formanden ønsker ikke at kommentere yderligere på sagen i medierne, men siger dog, at han som formand tager klagen meget alvorligt, og at foreningen vil drøfte, hvorvidt der skal indgå en stripper i ØF’s indsejlingsceremoni fremover.  

Kapsejladsen arrangeres hvert år af studerende fra den medicinske festforening Umbilicus. Det er de deltagende foreninger, der står for at arrangere deres respektive introceremonier i forbindelse med Kapsejladsen.