Omnibus prik

16 nye fellows på AIAS

16 forskere fra hele verden er blevet valgt til nye fellows på Aarhus Institute of Advanced Studies. Ni af forskerne er landet på campus her i oktober, og de sidste syv følger til februar næste år.

Ni af de i alt 16 nye fellows på AIAS er ankommet til Aarhus. I forreste række fra venstre ses Lucia Angelino, Adeline Masquelier, Renee van der Sluis, Samia Joca, Georgina Born, Borbála Kovács, og i bagerste række er det Nicolas Vrousalis, Franco De Angelis, Andrew Faulkner og Morten Kyndrup. Sidstnævnte er direktør for AIAS.

Fellow ved AIAS

  • Forskere skal som minimum have en ph.d. og to års forskningserfaring for at komme i betragtning til et fellowship ved AIAS.
  • Det er ikke kun udenlandske forskere, der kan komme i betragtning, men også danske forskere.
  • Ansøgerne bliver vurderet over tre bedømmelsesrunder, hvor deres ansøgninger bliver peer-reviewedog ranglistet i et pointsystem.

 

Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) modtager hvert år hundredvis af ansøgninger til et ophold på centret, og det nye kuld forskere, der netop har fået et fellowship, har da også været igennem en omfattende udvælgelsesproces. 

De nye fellows kommer fra 15 forskellige forskningsinstitutioner rundt omkring i verden og repræsenterer både naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab.

Forskere på AIAS er i den privilegerede situation, at der er dømt fri forskning inden for det felt, som de hver især finder det mest interessant at kaste sig over, og som de på alle måder har muligheden for at gå i dybden med under opholdet, der kan vare op til tre år.

AIAS er et Institute for Advanced Study under AU og blev indviet i 2013. AIAS er det første og eneste institut af sin art i Danmark.