46 kasser med farligt stof er stjålet fra Institut for Klinisk Medicin

Store mængder af det farlige stof fentanyl er blevet stjålet fra et forskningslaboratorium på Institut for Klinisk Medicin.

Det er små flasker med stoffet fentanyl, der er blevet stjålet 46 kasser af fra Institut for Klinisk Medicin. Arkivfoto: Colourbox

Et tyveri fra Institut for Klinisk Medicin på AU kan få dødelige konsekvenser ifølge Østjyllands Politi. Fredag anmeldte instituttet nemlig, at der er blevet stjålet 46 kasser med stoffet fentanyl, der ligesom morfin ordineres mod stærke smerter, men vel og mærke er langt stærkere end morfin.

Ifølge Østjyllands Politi er kasserne stjålet fra et forskningslaboratorium på Institut for Klinisk Medicin på Palle Juul Jensen Boulevard. Der er tale om en stor mængde af små flasker med det flydende stof, der har været pakket i kasser. Derfor søger politiet også vidner, der kan have set noget mistænkeligt i perioden mellem den 3. og 7. december.

Det fortæller pressemedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi:

”Det kan være, at nogen har set andre slæbe rundt på nogle kasser på adressen. Det kan også være nogen har en mistanke til, hvem der har gjort det, eller nogen har fået stoffet tilbudt. Og dem vil vi gerne høre fra,” siger han og oplyser, at politiet endnu ikke har fået nogen henvendelser fra vidner til tyveriet.

Politiets mistanke går på, at tyvene har stjålet stoffet med henblik på salg og estimerer værdien af de 46 kassers indhold til omkring 10.000 kroner. 

Selvom beløbet ikke er skyhøjt, kan det få store konsekvenser, hvis stoffet rammer misbrugskredse:

”Hvis det havner i de forkerte hænder, kan det i værste tilfælde koste liv,” siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Forsvarligt opbevaret?

Når det kommer til instituttets ansvar i sagen, oplyser Østjyllands Politi, at AU ikke er under efterforskning.

Er en del af jeres efterforskning også at undersøge, om instituttet har overholdt reglerne for opbevaring af stoffet?

”Nej, det ser vi umiddelbart ikke nogen grund til,” siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

Kan det blive en del af efterforskningen? 

”Vi har ingen indikationer på, at universitetet skulle have forbrudt sig mod lovgivningen. Vi koncentrerer os om at finde gerningsmanden til tyveriet og forsøge at finde det stjålne stof”

Institutleder Jørgen Frøkier fra Institut for Klinik Medicin har ikke ønsket at udtale sig i forbindelse med tyveriet.