Aarhus Symposium 2016: Lederne af i morgen møder lederen af i går – eller det vil sige…

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt åbningstalen til Aarhus Symposium 2016 - et studenterdrevet arrangement, der i stor stil trækker ledere fra både ind- og udland til Aarhus BSS.

Otte studerende, der er kåret som vindere af en essaykonkurrence i forbindelse med Aarhus Symposium 2016, fik en halv time i selskab med statsminister Lars løkke Rasmussen (V). Foto: Lars Kruse
Hvis man har magt, er man forpligtet til at udvise ansvarlighed. Men det er ikke en selvfølge, selvom det burde være det, sagde statsministeren blandt andet i sin åbningstale. Foto: Lars Kruse.
De studerende bag Aarhus Symposium 2016 kan atter notere sig for for en succes med deltagelse af ledere fra ind- og udland til året symposium på Aarhus BSS. Foto: Lars Kruse.

”Jeg føler mig meget heldig ved at være her i dag, hvor jeg har mulighed for at mødes med lederne af i morgen. Jeg er jo gårsdagens leder… eller nej… Jeg er lederen af i dag!”

Sådan lød det med et skævt smil fra statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han i dag kl. 12 holdt åbningstalen ved Aarhus Symposium 2016 på Aarhus BSS, hvilket også fik smilene frem hos de mange tilhørere i S-bygningen på Fuglesangs Allé i Århus.

Frygt ikke for at fejle

Statsministeren talte om det at have magt, da ”The Art of Power” er emnet for årets symposium, og Lars Løkke Rasmussen hæftede sig i den forbindelse især ved den side af sagen, der handler om at ville magten – og om måden man udøver magt.

Hvad angår det at ville magten opfordrede statsministeren til, at de studerende ikke skal frygte at fejle under forsøget på at nå toppen. Og i øvrigt heller ikke, hvis de skulle nå derop.  Lars Løkke Rasmussen fik i den forbindelse med endnu et skævt smil sagt, at han i hvert fald af egen erfaring ved, at det er uundgåeligt at fejle, hvis man har sat sig et højt mål. Og hans råd lød:

”At fejle får dig til at blive klogere, så vær ikke bange for at fejle.”

Spids pennen – og mød en CEO

Arrangørerne bag symposiet havde også i år udskrevet en essaykonkurrence i forbindelse med symposiet. Næsten 400 studerende havde grebet chancen og pennen for at skrive om et af tre emner i relation til det overordnede tema.

Tolv er blevet kåret som vindere af konkurrencen, og de kan se frem til at møde Morten Albæk, som er CEO ved Voluntas, Peder Hold Nielsen, der er CEO ved Novozymes og Jimmy Maymann der er præsident ved AOL Contens og Conssumer Brands – og i øvrigt tidligere CEO på Huffington Post.

Tête à tête med statsministeren

Otte ud af de tolv vindere fik desuden mulighed for en tête à tête med statsministeren, inden Lars Løkke Rasmussen som den første gik på talerstolen. Hvad de studerende talte med Lars Løkke Rasmussen om, vides ikke, da statsministeren havde bedt om at have den lille halve time med de studerende uden indblanding fra journalister.

Ud over statsministeren talte blandt andre Bjarke Ingels, der står bag arkitektgruppen BIG, Pernille Erenbjerg, der er CEO i TDC Group og Jens Birgersson, der er CEO ved Rockwool International.