Omnibus prik

Aflyst: Ingen årsfest og ingen Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i år

Universitetsledelsen aflyser alle festligheder i forbindelse med fejringen af AU's 92 års fødselsdag 11. september i år.

Rektor Brian Bech Nielsen kommer på grund af coronasituationen ikke til at stå på talerstolen i Aulaen i anledningen af AU's 92 års fødselsdag 11. september i år. Foto: Lars Kruse

"Ærgerligt, men nødvendigt".

Sådan forklarer rektor Brian Bech Nielsen i et nyhedsbrev fra universitetsledelsen baggrunden for aflysningen af den traditionsrige årsfest i Aulaen og den lige så traditionsrige fest for alle studerende og medarbejdere med Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag i Universitetsparken.

Sådan så det ud under Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag for tre år siden, hvor ingen havde hørt noget om, at man ikke måtte give udtryk for sin glæde ved at give andre et knus. Foto: Marie Groth Andersen

Myndighederne har på det seneste strammet op på anbefalingerne i forhold til større arrangementer, og de anbefalinger gælder ikke mindst i Aarhus, hvor smittetrykket er steget foruroligende de seneste uger. 

Rektor kalder i nyhedsbrevet aflysningen for "en utrolig ærgerlig konsekvens af den aktuelle situation."

Priser uddeles i stedet til årsfesten næste år

Men selvom situationen ikke er til at forsamles i Aulaen, Universitetsparken eller Musikhuset for at fejre universitetet, betyder det ikke, at de, der tilkommer hæder, ikke vil få den.

De priser, der er en del af fejringen i Aulaen vil nemlig blive uddelt i ved årsfesten i 2021. Og det samme vil være tilfældet med de udnævnelser til æresdoktorer, der også er et fast punkt på programmet i forbindelse med AU's fødselsdag. 

Rejselegater til studerende uddeles dog også i år

Prorektor Berit Eika kommer på grund af aflysningen ikke til at uddele Dronning Margrethe II's rejselegat i år. Men de fire studerende, der har udmærket sig på særlig vis, vil ikke blive snydt for et økonomisk bidrag til et studieophold i udlandet. De studerende vil nemlig få tildelt dronningens legat også i år. Men det bliver altså ikke under de sædvanlige festlige former. 

Prorektor Berit Eika og rektor Brian Bech Nielsen sammen med tre af de fire modtagere af Dronning Margrethe II's rejselegat til årsfesten sidste år. Foto: Lars Kruse, AU Foto