Allan Flyvbjerg stopper som dekan på Health

Nogle har det bare med at fylde lidt mere i landskabet end andre, og en af dem er dekan Allan Flyvbjerg, der nu forlader fakultetet Health til fordel for en stilling som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden.

Allan Flyvbjerg kom fra en stilling som lærestolsprofessor i Klinisk Endokrinologi på Aarhus Universitetshospital, da han i 2010 tiltrådte som dekan ved Health. Han er også kendt som Mr. Diabetes og har gennem mange år været formand for Diabetesforeningen. Foto: Lars Kruse.

"Her er så stille nu..." synger sangerinden Lis Sørensen, og mon ikke mange på Health vil nynne med på den melodi, når deres alt andet end usynlige dekan Allan Flyvbjerg efter seks år på Aarhus Universitet per 1. oktober letter mod nye horisonter - mere konkret til en stilling som centerdirektør ved Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC).

"Jeg har nydt mine seks år som dekan ved Health, og ikke mindst det gode og konstruktive samarbejde med jer medarbejdere. Jeg er glad for de mange landvindinger, vi har opnået i fællesskab indenfor vores mange forskningsfelter, vores uddannelser og vores interaktion med det omgivende samfund," siger Allan Flyvbjerg i en pressemeddelelse.

Dekanen fortsætter:

"Selv om jeg netop har fået tilsagn om at få min kontrakt som dekan ved Health forlænget i yderligere tre år, har jeg ikke kunnet takke ’nej’ til tilbuddet om at blive leder af SDCC, der bliver Nordeuropas største og mest moderne diabetescenter, når det åbner i 2020. Jeg har min sidste arbejdsdag på Aarhus Universitet fredag 30. september, men vil frem til da fortsat arbejde som dekan med ufortrødent fokus og energi."

Prodekan Ole Steen Nielsen vil blive konstituere som dekan fra 1. oktober og frem til, der er ansat en ny dekan for Health.