AU’s campus udvides med 110.000 m2

Studerende og ansatte på Aarhus Universitet kan se frem til væsentlig mere plads at udfolde sig på. Region Midtjylland har solgt det tidligere Århus Kommunehospital til Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, der sammen med AU vil skabe et helt nyt campusområde tæt på både Universitetsparken og Nobelparken i Aarhus.

Handlen er en af de største ejendomshandler i Aarhus. Bygningsarealet er på 110.000 m2 fraregnet kældre og tuneler og blev solgt til 807,5 millioner kroner. Handlen blev underskrevet tirsdag 5. januar, og det forventes, at AU kan rykke ind på arealet i 2019.

Handlen betyder, at AU kan udvide og udvikle sig i umiddelbar forlængelse af den nuværende campus i Aarhus. Grunden, der huser det tidligere kommunehospital, støder nemlig op til både Universitetsparken og Nobelparken.

Campus 2.0

For rektor Brian Bech Nielsen giver det AU unikke muligheder for at udbygge og fastholde sin position som et universitet med en by-integreret campus. I forbindelse med pressemødet sagde rektor:

”Det er måske, hvad angår de fysiske rammer, den største dag, vi har haft, siden kommunen i sin tid donerede en grund, hvor vores nuværende universitetspark ligger.”

Også AU’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, er begejstret for muligheden for at udvikle det, han kalder campus version 2.0 og lod tankerne vandre til berømte campus-universitetet som Oxford, Cambridge og Harvard.