Boliggaranti til nye studerende: I år kan langt de fleste få bolig inden studiestart

Udsigten til at få tilbudt en ungdomsbolig før studiestart er særdeles god i år, og Kollegiekontoret i Aarhus regner med at kunne indfri løftet om bolig for nye studerende rekordhurtigt.

Foto: Colourbox

I Aarhus Kommune er der boliggaranti til nye studerende. Det betyder, at du som ny studerende kan komme foran i køen til ét af de 10.000 lejemål, som kollegiekontoret administrerer på ungdomsboligaarhus.dk

Med garantien vil du som ny studerende blive tilbudt et værelse eller en etrumsbolig senest mellem 15. juli og 1. januar, hvis du starter på dit studie i det kommende semester.

Gode muligheder for at få bolig før studiestart

Tidligere har boliggarantien været svær at opfylde, hvilket blandt andet har betydet, at studerende har været henvist til midlertidige containerlejligheder på Godsbanen.

”Men i år er der særdeles gode muligheder for at flytte ind allerede før studiestart,” fortæller administrationschef ved Kollegiekontoret i Aarhus, Diana Jørgensen.

Mange har allerede tilmeldt sig

De kommende studerende får først at vide 28. juli, om de er kommet ind på en uddannelse på AU – og kan derfor ikke med sikkerhed vide, om de kommer til at læse i Aarhus. Langt de fleste ansøgere har dog tilmeldt sig boliggarantien i god tid, lyder det fra Diana Jørgensen.

”Flere tusinde har allerede gjort krav på boliggarantien ved at skrive sig op til et lejemål gennem ungdomsboligaarhus.dk,” siger hun.

Søg senest 15. august

Presset på ungdomsboligmarkedet kan derfor håndteres hurtigt i år. Det har ifølge administrationschefen også en stor betydning, at der de seneste år er blevet bygget flere ungdomsboliger.

Hvis du endnu ikke har ansøgt, kan du nå at blive omfattet af boliggarantien, hvis du søger inden 15. august.