Born to be wild – og en greenkeepers mareridt

Det er en af de morgener, der kræver vanter og varm kaffe for at blive sådan rigtig hyggelig. Hvis altså ikke man befinder sig i Universitetsparken, for her har den gode stemning indfundet sig – godt hjulpet på vej af tusindvis af studerende, Aarhus Studenterradio og en stigende promille.

Fotos: Marie Groth Andersen

”Vi stod op kl. 4.30, og var her 5.30, og der var der allerede rigtig mange mennesker, og de gode pladser var taget,” lyder det fra tre piger, der sidder og luner sig i en solstråle helt nede ved søbredden i Universitetsparken.   

Beredt med presenning, paraplyer og pølsehorn

Det har været en rå morgen med byger, og jorden er våd og kold. Og for AU’s gartnere og greenkeeper må det være en morgen, der giver nervøse tics i øjekrogen. For allerede klokken lidt i otte var græsset trådt til mudder flere steder i parken.

Emilie Kellmer (th), Lærke Silvia Schjødt-Larsen (midt) og Sabina Pedersen (tv) er stået tidligt op for at være med til Kapsejladsen for første gang.

Men Emilie Kellmer, Lærke Silvia Schjødt-Larsen og Sabina Pedersen er beredt med presenning, tæpper, regnslag, paraplyer og pølsehorn. I plastikkrusene er der Cuba Passion og Sprite, og for lidt siden kom et firma forbi med gratis rundstykker. Alt er godt.

Vi vil også prøve

De tre har taget turen fra Aalborg for at være med til Kapsejladsen for første gang. Deres veninde læser på AU, og Lærke håber, at hun kommer ind på AU til sommer.

”Mine forældre læste på AU og var med til nogle af de første Kapsejladser i 90’erne. Og min moster og onkel var begge med i Umbilicus (medicinernes festforening, der ifølge traditionen arrangerer Kapsejladsen, red.) og var med til at arrangere en af de første Kapsejladser, så nu vil vi også prøve,” fortæller Emilie Kellmer.

Og de tre piger er indtil nu ikke skuffede

”Det er vildt hyggeligt og sjovt, stemningen er rigtig god,” lyder det, inden de kækt tilføjer:

”Vi satser på at peake til afterparty!”

Born to be wild

Den gode stemning er godt hjulpet på vej af Aarhus Studenterradio.

”Born to be wild!” brager det ud af højtalerne klokken otte. Humøret er i top, promillen er også på vej i vejret. Og inden for de gule mure har de ansatte forskanset sig.

”Ingen adgang for gæster til Kapsejladsen – heller ikke for studerende, da det er normal arbejdsdag for alle vores ansatte. Men vi glæder os til at se jer til undervisning i næste uge J,” står der på et skilt ved indgangen til et af de institutter, der ligger tæt på søen, og dermed er i overhængende risiko for at blive bestormet af tissetrængende studerende.