Omnibus prik

BSS-Revyen 2017: Verden er af lava – og lige til at grine af

Omnibus’ to anmeldere var godt underholdt, da BSS-Revyen i går havde premiere på showet ’Verden er af lava’. Revyen diskede op med en god blanding af politisk satire og hverdagsjokes, som aldrig blev indforstået. Musikere og skuespillere leverede varen, men af og til var der knas med lyden, og scenografi og rekvisitter var lidt for simple.

BSS-Revyen er er klassisk revy, der blander politisk satire med hverdag, og hvor man ikke føler sig udenfor. Musik og skuespil har højt niveau, og anmelderne var godt underholdt i de knap to timer, revyen varede. Foto: Maria Randima
Foto: Maria Randima
Anmelder Natalie Gøttsche Jakobsen læser dramaturgi (BA) på 4. semester og er PR-ansvarlig for Kasernerevyen. Foto: Maria Randima
Anmelder Julie Nakskov Rasmussen studerer virksomhedskommunikation (KA) på 4. semester på Aarhus BSS. Foto: Maria Randima

Anmeldt af Natalie Gøttsche Jakobsen, dramaturgistuderende (BA) på 4. semester og PR-ansvarlig for Kasernerevyen og Julie Nakskov Rasmussen, som studerer virksomhedskommunikation (KA) på 4. semester på Aarhus BSS 

BSS-Revyen tager med showet ’Verden er af lava’ 2016 under kærlig behandling. Et år med Brexit, hvor ikoniske musikstjerner blev slukket, og hvor amerikanerne valgte en meget orange præsident. Et mørkt år vil mange måske mene. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Og i BSS-Revyens tilfælde har det leveret godt stof til mange sketch og sange. Samtidig gør det også, at alle kan se revyen og vil kunne grine med, for den er slet ikke indforstået. Et klart plus mener begge anmeldere. 

LÆS OGSÅ: Omnibus' revyguide

Musik og lyd: Musikere med højt niveau, men lidt knas med lyden

Begge anmeldere var godt tilfredse med musikerne, koret og solistpræstationerne. Musikerne er generelt rigtigt dygtige, og man kan mærke, at der er arbejdet meget med niveauet. Begge anmeldere synes også godt om mixet mellem originale revysange og kendte musiknumre, dog savnede Natalie Gøttsche Jakobsen bedre sammenhæng mellem de kendte numre og sketchene, de ledte op til. Men det blev bedre i anden akt, pointerede hun. Begge anmeldere klagede dog over lyden. Flere gange var det svært at høre, hvad sangerne sang, især i slutnummeret. De kaster dog begge fire stjerner efter den musikalske præstation. 

Skuespil: Dygtige skuespillere og skarpe karakterer

Skuespillerne var sindssygt dygtige. De formåede på kort tid at leve sig ind i deres karakterer og leverede karaktererne, så de var genkendelige. Man sad og tænkte: Sådan en type har jeg mødt! Karaktererne var groteske, karikerede og sat på spidsen. Men det var overbevisende og supergodt skuespil. Anmelderne er ikke i tvivl, skuespillet skal have topkarakter.

Scenografi, kostumer og rekvisitter: Simpelt, men wow-effekten udeblev

Scenografien og rekvisitterne var simple, det var ikke der, fokus blev lagt. Men det, der blev brugt, havde en funktion. Det gav et rent udtryk, hvor der ikke var noget overflødigt. Kostumerne understøttede karaktererne godt. Men i og med at revyen har relativt mange ressourcer til rådighed, kunne anmelderne godt savne lidt flere visuelle overraskelser og lidt mere wow-effekt, særligt på rekvisitsiden. Julie Nakskov Rasmussen giver tre stjerner for de visuelle effekter, Natalie Gøttsche Jakobsen honorerer det rene udtryk med fire stjerner. 

Sketch og sange: God blanding af politisk satire og hverdag

Om anmeldelsen

Hvert år parkerer AU-studerende bøgerne for at betræde de skrå brædder og levere spiddende jokes, sange og sketch om det forgangne års begivenheder i ind- og udland. Referencerne i studenterrevyerne er nogle steder mere interne end andre, men alle revyer garanterer gode grin og højt humør. 

Koncept:

To anmeldere giver deres uforbeholdne mening om musik, skuespillere og sketch i de forskellige revyer på AU. Sædvanligvis er der tale om en dramaturgistuderende og en studerende fra det pågældende studie, revyen primært er knyttet til.

Anmelderne er med på præmissen om, at det er amatørrevyer, de anmelder. Anmeldelsen kan fremhæve enkeltpersoner positivt, men har ikke til formål at sable nogen ned.

Karakterer gives i forskellige kategorier på en skala fra 1 til 5. 

Arrangerer du, eller kender du en revy, som vi bør anmelde?

Det konsekvente valg af en tematik, som langt de fleste vil kunne genkende, får ros fra begge anmeldere. Ung som gammel vil være underholdt af revyen, og der er en god variation mellem de mere seriøse sketch med politisk eller samfundskritisk afsæt og de mere hverdagsagtige og platte sketch. Der var også en god variation i længden. Selv de meget lange sketch kunne bære det, og nogle af de korte såsom 'Skibet skal sejle i nat' ønskede man ville vare lidt længere, hvilket er et tegn på, at man som publikum var godt underholdt. Sangene fungerede godt, især dem, der var skrevet på en kendt melodi som 'Post-sangen'. Det er klassisk revy, der blander politisk satire med hverdag, og hvor man ikke føler sig udenfor. Fem stjerner giver det.

Konklusion: Kan klart anbefales

Begge anmeldere giver revyen en klar anbefaling med på vejen. Begge var godt underholdt i de knap to timer, revyen varede. Alle vil kunne se den og få sig et godt grin. Niveauet blandt skuespillere, dansere og musikere var højt. Det, der gør, at anmelderne ikke giver revyen fem stjerner, er, at det af og til var svært at høre sangteksterne. Samtidig savnede de flere visuelle effekter, overraskelser og kapow.