De internationale studerende mangler: Aarhus Universitet udlejer nu tomme studieboliger

Aarhus Universitet står med en masse tomme studieboliger på hånden. For som følge af corona er der langt færre internationale studerende, der har valgt at flytte til Aarhus for at læse på AU dette semester. Universitetet har opsagt 100 lejemål og forsøger nu at udleje de øvrige.

AU udlejer lige nu flere af de lejemål, der plejer at huse internationale studerende. På grund af corona er kun få udenlandske studerende rejst til Aarhus dette semester. Fotos: International Center ved AU

Kunne du tænke dig at leje et værelse?

Står du akut og mangler et værelse – eller kunne du tænke dig at blive en del af et internationalt bofællesskab i et halvt år?

Så kontakt specialkonsulent Karen Jensen ved AU Housing på mail kjensen@au.dk  

Kollegieværelser kan kun lejes af studerende, mens alle kan leje sig ind i værelser i lejligheder eller villaer. Dog må der kun bo én person på et værelse. 

Corona har sat en stopper for tilstrømningen af internationale studerende til Aarhus Universitet, og derfor står universitetet nu med 20-30 møblerede boliger, der mangler nye lejere. Lejeperioden løber indtil slutningen af august, hvor næste semester begynder, og hvor der forhåbentlig igen strømmer internationale studerende til byen.  

”Blandt de ledige boliger er der både kollegieværelser, tomme værelser i lejligheder og værelser i villaer, hvor man kan bo sammen med andre internationale studerende, der læser på Aarhus Universitet,” siger Karen Jensen, der er specialkonsulent hos AU Housing og ansvarlig for at udleje lejemålene. 

Hun pointerer dog, at det ikke er muligt at leje hele lejligheder eller parboliger, samt at det kun er tilladt at bo én person på værelserne.  

Boligerne kan lejes nu

Boligerne ligger rundt omkring i Aarhus, maks. fem kilometer fra campus ved Universitetsparken. De er alle møbleret med basisinventar såsom seng, bord, stol, lampe og en reol eller et skab.  

Prisen ligger mellem 2.500 og 4.500 kroner inklusive alle udgifter. Det er muligt at flytte ind med det samme, og boligerne kan lejes i alt fra én måned til slutningen af august. Dog kan kollegieværelser ikke lejes i mindre end tre måneder, fortæller Karen Jensen. 

For at leje kollegieværelser skal man være studerende – men ikke nødvendigvis på Aarhus Universitet –  mens værelserne i villaer og lejligheder kan lejes af alle.   

De fleste boliger er opsagt

Normalt plejer AU Housing at udleje 500 til 800 boliger til internationale studerende, men for at holde udgifterne nede har AU Housing været nødsaget til at opsige lejemål.  

”Vi har opsagt omkring 100 boliger. Men det er ikke alle, det har været muligt at opsige, derfor udlejer vi dem nu på en anden måde,” siger Karen Jensen. 

Det kan være i tilfælde, hvor AU Housing lejer en villa eller lejlighed, hvor nogle af værelserne i forvejen er udlejet. Det kan være kollegieværelser på Aarhus Universitets egne kollegier eller boliger, hvor opsigelsesperioden er længere end seks måneder. 

Fra sommer er det endnu uvist, hvordan situationen ser ud, men Karen Jensen håber, de internationale studerende vender tilbage til Aarhus til næste semester. Hvordan de i så fald vil kunne blive indkvarteret, er endnu uvist.

”Vi kan ikke leje de samme boliger igen, da de opsagte boliger går tilbage til Kollegiekontorets boligmasse og vil blive tilbudt andre lejere, hvor det ikke er sikkert, de er flyttet ud til sommer. Så vi må se, hvad vi kan gøre til den tid,” siger hun.

Kunne du tænke dig at leje et værelse?

Står du akut og mangler et værelse – eller kunne du tænke dig at blive en del af et internationalt bofællesskab i et halvt år?

  • Kontakt specialkonsulent Karen Jensen ved AU Housing på mail kjensen@au.dk  

Kollegieværelser kan kun lejes af studerende, mens alle kan leje sig ind i værelser i lejligheder eller villaer. Dog må der kun bo én person på et værelse.