Omnibus prik

De konservative studerende på AU får ny formand

Ny formand for Konservative Studenter på AU vil sikre borgerligt modspil til venstreorienteret studenterpolitik. Han vil gøre op med masseuniversitetet, vil have mere fleksible uddannelser, og så er han åben for brugerbetaling.

Kim Risbjerg Madsen læser økonomi og er lige valgt som ny formand for Konservative Studenter på AU. Foto: Maria Randima

Om Kim Risbjerg Madsen

  • 30 år og læser økonomi på AU (BA)
  • Tidligere formand for Konservativ Ungdom i Stor-Aarhus
  • Tidligere medlem af forretningsudvalget for landsorganisationen for Konservativ Ungdom
  • Tidligere medlem af bestyrelsen for European Young Conservatives
  • Tidligere kampagneleder for Naser Khader
  • Tidligere rådgiver for den konservative byrådsgruppe i Aarhus

Fem skæve til Kim Risbjerg Madsen

I min fritid: … engagerer jeg mig primært i politik. Tidligere spillede jeg også fodbold, gik til skydning og kung fu, og jeg vil egentlig gerne i gang med kung fu igen.

Sidst, jeg var oppe i det røde felt, var fordi: … Jeg er ufatteligt svær at få op i det røde felt på trods af mit røde hår. Og selvom jeg bliver provokeret, prøver jeg at lade være med at vise det, for hvis folk kan se, at jeg bliver rasende, lykkes de jo med deres provokation. Men det pisser mig af, når folk åbenlyst lyver omkring ting, f.eks. Amnesty International. Jeg er træt af de løgne, de kommer med omkring Trump. Ikke fordi jeg er fan af ham, men jeg synes, det er problematisk, at deres påstande om ham ikke er i tråd med sandheden.

Min yndlings-app: Det må være RoverCraft – et virkelig dårligt bilspil, som er godt til at koble af med.

Mit yndlingssted på AU: Det er Foreningen for Borgerlige Juristers kontor, fordi der næsten altid er mennesker der og kaffe på kanden. Det er hyggeligt, og om fredagen kan man lige få en kold øl med sine medstuderende.

De færreste ved, at jeg: … blev medlem af Mensa (forening for mennesker, der hører til blandt de 2 procent mest intelligente, red.) siden 2008.

 

Kim Risbjerg Madsen overtager formandsposten i Konservative Studenter efter en noget turbulent tid med krads kritik fra en tidligere formand og intern uro mellem Konservative Studenter og datterforeningen Foreningen for Borgerlige Jurister (FBJ). Nu er hans plan at udbrede kendskabet til Konservative Studenter og forbedre dialogen med FBJ.   

”Jeg har ikke tidligere siddet i Konservative Studenters bestyrelse, men da den tidligere formand og næstformand trak sig, var det ret naturligt, at det var mig, der stillede op som formand. Jeg er dygtig til det organisatoriske arbejde, har en god kontakt til Foreningen for Borgerlige Jurister og en del idéer til, hvordan foreningen skal blive større,” siger Kim Risbjerg Madsen.

Han vil blandt andet tage initiativ til endnu flere arrangementer, reklamere mere for foreningen og gøre den nærværende for studerende på AU.

LÆS OGSÅ: Ikke bare et navn

Vigtigt borgerligt modspil

Den nye formand vil gerne levere et borgerligt modspil til Frit Forum (studenterpolitisk organisation med et socialdemokratisk værdigrundlag, red.) og Studenterrådet.

”Studenterrådet beskriver godt nok sig selv som uafhængig af partipolitik, men efter min mening tilhører de venstrefløjen,” lyder det fra den borgerlige formand.

”Vi vil gerne være talerør for de borgerlige studerende på AU. Det sker, at vores holdning matcher Studenterrådets, for eksempel når det gælder uddannelsesloftet. Men ofte er vi uenige med dem.”

Opgør med masseuniversitetet

Eksempler på sager, hvor Studenterrådet og Konservative Studenter ikke er på linje, er diskussionen om, hvorvidt universitetet skal uddanne eliten eller masserne, og hvorvidt man skal acceptere brugerbetaling på uddannelserne.

”Jeg mener, det faglige niveau på universitetet er for lavt, og det skyldes blandt andet taxametersystemet og incitamentstrukturen bag optaget af studerende. Det er skabt til at sænke det faglige niveau, fordi universiteternes bevillinger er bundet op på optaget af studerende. Vi optager for mange på universitetet,” siger Kim Risbjerg Madsen, der mener, det er tid til at gøre op med masseuniversitetet.

Bedre muligheder for studerende med mod på mere 

Samtidig ser Kim Risbjerg Madsen gerne, at universitetet tilbyder særligt dygtige og ambitiøse studerende noget ekstra, for eksempel mulighed for at få mere undervisning.

I det hele taget mener han, at der mangler muligheder for studerende, som har mod på endnu mere end de obligatoriske 30 ECTS-point per semester. Ligesom han også efterlyser mere fleksibilitet i uddannelserne.

”Jeg ville for eksempel gerne følge et fag om forhandling sidste semester, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi det kun blev udbudt i forårssemestret, og det var heller ikke en del af AU’s Summer University.”

Udover at øge udbuddet af fag på Summer University mener den nye konservative formand også, at man bør åbne op for, at studerende kan betale for ekstra fag.

”Hvis du for eksempel har brugt alle dine forsøg og er dumpet et fag, skal du kunne følge det alligevel mod betaling. Det bør også være muligt at betale for at følge fag ud over de obligatoriske ECTS-point, hvis man har lyst til det,” siger han.