Efter fest på café er fire studerende smittet med COVID-19, og 30 studerende er henvist til onlineundervisning

12 studerende fra arabisk- og islamstudier på AU festede fredag 18. september på Café Guldhornene. Efterfølgende er fire testet positive, og nu er hele årgangen henvist til onlineundervisning i foreløbigt to uger.

En række studerende fra arabisk- og islamstudier fik lidt mere end en promille med sig hjem fra en bytur. Fire er smittet med COVID-19. Foto: Colourbox.com

Det har konsekvenser for hele årgangen, at 12 studerende fredag 18. september festede på Café Guldhornene i Aarhus. For fire af de studerende fik tilsyneladende lidt mere end en promille med sig fra baren. Efterfølgende er fire studerende nemlig testet positive for COVID-19. Det skriver Stiften i dag

Lektor Jørn Borup er afdelingsleder ved Afdeling for Religionsvidenskab, som uddannelsen arabisk- og islamstudier hører under. Han bekræfter, at antallet af smittede fortsat er fire. 

”Vi bliver bekendt med smitten via AU’s beredskab og har på den baggrund besluttet, at al undervisning for hele årgangen på første semester skal foregå online i foreløbigt to uger,” fortæller han.

30 studerende er nu henvist til onlineundervisning

Dermed får det konsekvenser for i omegnen af 30 studerende, som altså i en periode ikke får undervisning på campus, men i stedet er henvist til onlineundervisning.

”Vi gør meget for at skabe sikre rammer på uddannelsen. Så da jeg hørte om de smittede studerende, hæftede jeg mig ved, at meget tyder på, at smitten er kommet udefra som følge af nogle vilkår, der ikke har været optimale på den pågældende bar. Og ikke som følge af, at vores rammer for undervisningen har været for dårlige,” siger Jørn Borup. 

Appel til studerende: Tænk jer om

I den forbindelse opfordrer afdelingslederen de studerende til at tænke over, hvordan de gebærder sig uden for campus, blandt andet i weekenderne: 

”Vi kan jo være nok så effektive i vores bestræbelser på at hindre smitte her på universitetet, men hvis de studerende ikke er opmærksomme på smitterisiko uden for universitetets rammer, nytter det jo ikke meget.”