En hest, et DJØFiceret bål -og en lille pause fra eksamenslæsningen?

Det startede med to pinde og en sjov hat. Og så stak det af. Men nu sidder årets heks på toppen af det meterhøje Sankt Hans-bål i Universitetsparken og venter på, at årets båltaler, Jonas Dahl, får fyret op under bålet og den forvoksede havefest udenfor kollegierne i parken.

Giv dig selv en lille pause fra eksamenslæsningen, muligheden får at se en hest futte af - og hygge lidt med dine medstuderende, når Kollegierne i Universitetsparken og Kollegianerrådet sørger for Sankt Hans-fest i Universitetsparken i aften. Fotos: Anders Trærup

Man tager en vandmelon, en gulvmoppe og en kohovedhat. Tilsætter solbriller, sort skjorte og et par cowboybukser. Og så har man en heks. Eller en hest, som heksen konsekvent bliver omtalt af arrangørerne af årets Sankt Hans-fest i Universitetsparken.

”Det var en fortalelse leveret af en af de tidligere arrangører, men det har hængt ved lige siden,” forklarer Hans Henrik Juhl, der er formand for Kollegianerrådet hos Kollegierne i Universitetsparken, og styrer forberedelserne til aftenens fest med hård hånd og walkie talkie.

Kreatørerne bag årets heks er jurastuderende Thomas Hasselgren og statskundskabsstuderende Adam Hede, der er svært tilfredse med udfaldet.

”Det er sgu da ikke helt dumt!” lyder det fra Adam Hede.

”Den er i hvert fald demonstrativ,” vurderer Thomas Hasselgren, inden de to giver sig til at style heksens hår, der består af en gulvmoppe.

Hvad der startede med en pind og en sjov hat har udviklet sig til et gespenst, der kan fremkalde alt lige fra skæve smil til mareridt på en lys midsommernat.

Et DJØFiceret bål

Ude i parken har gartnerne samlet sammen til et meterhøjt bål, der får Adam Hede til at tøve lidt, inden han ifører sig regnbukser, jakke og havehandsker og giver sig til at kravle op i bålet.

”Godt jeg er forsikret af DJØF Forsikring,” mumler han, mens han bakser sig op i bålet med heksen under armen.

”Ja, det er et DJØFiceret bål. Det var sgu da nu, man skulle tænde det,” griner Thomas Hasselgren, som er blevet nede på plænen.

”Du er sgu da selv DJØFer,” griner Adam Hede og får bugseret heksen på plads i toppen af bålet.

Røverhistorier og listig pølsevogn

Årets båltaler er nyvalgt folketingsmedlem for SF, Jonas Dahl, der har læst historie på Aarhus Universitet og også boede på kollegiet i sin studietid.

”Han virker interessant og som en god taler, og han har præsteret noget i sit liv. Og så håber vi da på, at han vil diske op med nogle røverhistorier fra kollegietiden,” fortæller Hans Henrik Juhl.

Han står foran en palle med fadølsfustager og pølsevognen, der i opslaget for festlighederne på facebook, bliver beskrevet som en ”listig pølsevogn.” Det dækker simpelthen over hotdogs med monstergode pølser fra en slagter i Silkeborg serveret af selveste Pølse Knud, fortsætter han. 

Hans Henrik Juhl skæver til vejret.

”Lige nu er det jo godt. Så det håber vi holder. Og så håber vi på overskyet vejr i aften, så vi kan holde varmen. Vejret betyder simpelthen alt for, om det bliver en god fest.”

 


Program

12:00 – KIF Cup 2015 – Parkkollegianernes fodboldturnering
18:00 – Grillen ved Eforen tændes.
18:30 – Velkomst og præmieuddeling for KIF-Cup og Eforens quizliga.
20:30 – Båltale i Eforhaven, ved fhv. skatteminister, cand.mag, Jonas Dahl.
21:00 – Bålet tændes, sange synges
22:00 – 02:00 Livemusik med
White Coat Hypertension
Radium
Piotr
05:00 – Træt og beruset gåtur hjem

Læs mere om Sankt Hans-aften i Universitetsparken