En idé, der flytter noget

Iværksættere satser på, at de kan få en forretning op at stå ved at gøre det lettere, mere miljøvenligt og billigere for studerende at flytte.

Anders Wiese, Joachim Krøyer og Mikkel Kirchhoff har i et stykke tid arbejdet med ideen til Deleboks. Sidste forår fik de en erfaren iværksætter med på ideen og lige nu skal den stå sin prøve blandt kunder, som gerne vil spare lidt på flytteudgifterne - endda på en miljøvenlig facon. Foto: Lotte Bilberg

Tre unge iværksættere er lige nu rundt på campus i Aarhus for at dele flyers ud i håb om, at det vil flytte noget i forhold til at skabe opmærksomhed om deres nyetablerede firma Deleboks.

Ideen er at stille miljøvenlige flyttekasser gratis til rådighed til eksempelvis studerende. Du skal dog i første omgang have 500 kroner op af lommen i depositum, men dem får du igen, når du tilbageleverer kasserne.

”Kasserne er fremstillet af hundrede procent genanvendelig plast, de kan foreløbigt hentes fire forskellige steder i Aarhus, og du kan have dem i 14 dage, inden de skal afleveres tilbage, så andre kan bruge kasserne, fortæller Mikkel Kirchhoff, der som de to øvrige bag Deleboks, Joachim Krøyer og Anders Weise, læser til markedsføringsøkonom på iværksætterlinjen på Erhvervsakademi Aarhus.

Let at hente og aflevere

De tre iværksættere er klar over, at deres succes afhænger af, at det skal være let for kunderne at gøre brug af deres tilbud, og derfor er de her i opstartsfasen meget interesseret i at få tilbagemeldinger fra kunderne, som efter aftale lige nu kan hente de gratis kasser på Frederiksbjerg Torv, Risdalsvej, Sønderhøj i Viby og Thorvaldsensgade i midtbyen.

”Vi har også allerede kontakt til flere kollegier i Aarhus, som gerne vil stille plads til rådighed, så vi kan stille en container op, hvorfra man kan hente kasserne – og aflevere dem igen. Containeren skal man kunne låse op via en app, som vi vil udvikle på længere sigt,” fortæller Joachim Krøyer.

Finansieret gennem reklamer

Og hvordan forestiller de tre iværksættere sig så, at de skal kunne tjene penge på foretagenet?

”Ideen er, at vi på længere sigt vil få reklamer på siden af kasserne, og foreløbig har vi en mentor, som tror så meget på ideen, at han er gået ind som medejer," fortæller Mikkel Kirchhoff.

Medejeren hedder Allan Sønderskov Darré, og er en af ejerne bag firmaet Freetrailer, som har fået stor succes med at give danskerne mulighed for at låne en gratis trailer.

”Jeg synes, ideen var god, da drengene kom til mig med den i foråret. Den indeholder det element af bæredygtighed, som også er en del af Freetrailer. Siden har vi sammen udviklet på ideen, og lige nu er vi der, hvor den skal testes,” siger Allan Sønderskov Darré.


Se mere