Et andet universitet efterlader firkantet kridthilsen på AU

Følg med!

Vi opdaterer løbende omnibus.au.dk med nyheder.

Gå ikke glip af nyt fra Omnibus: 

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Efter en uge med demonstration, taler og happenings forlod medlemmerne af Et andet universitet i nat Vandrehallen på AU. Men ikke uden at efterlade et knaldrødt firkantet aftryk.

23.04.2015 | Christian Garde Petersen

Foto: Lars Kruse

Forbipasserende vil muligvis undre sig her til morgen over en to gange to meter rød firkant midt på pladsen mellem Studenterhus Aarhus og rektoratet på AU.

Der er imidlertid ikke tale om et overnaturligt fænomen eller besøg fra det ydre rum, men derimod en manifestation fra studenterbevægelsen Et andet universitet.

Den røde kridtfirkant, som tydeligt ses fra de nordvendte kontorer i rektoratet, er ifølge talskvinde for Et andet universitet Signe Uldbjerg en international solidaritetserklæring mellem studenterbevægelser verden over.

”Firkanten symboliserer modstand mod erhvervsstyring, manglende demokrati og den gradvise underminering af social ligestilling på universiteterne,” siger hun.  

Mindre radikalt – flere interesserede

Et andet universitet måtte onsdag den 15. april opgive at blokkere rektoratet på AU, da ledelsen valgte at tilkaldte politiet. I stedet indtog de studerende samme eftermiddag Vandrehallen på AU, som er placeret lige over for rektoratet på den modsatte side af Nordre Ringgade.

Her har de i løbet af ugen arrangeret faglige oplæg, happenings og sociale arrangementer og indbudt alle interesserede til at deltage.

Ifølge Signe Uldbjerg havde Et andet universitet foretrukket at kunne gennemføre blokaden af rektoratet for at opnå den størst mulige effekt. Men basen i Vandrehallen har haft andre fordele, siger hun.

”Det har tiltrukket endnu flere interesserede – både studerende og undervisere – som måske synes, at en blokade af rektoratet var lidt for radikal”.

Et andet universitet rømmede i nat vandrehallen, men der er flere aktioner på vej, siger Signe Uldbjerg.

Ledelsen på AU har her til formiddag ikke ønsket at kommentere på sagen.

Artikel, Omnibus, Omnibus, Omnibus

Læs også