Omnibus prik

Fællesløb i Universitetsparken: Lørdag løber 350 til AU RUN

Lørdag formiddag fyldes Universitetsparken med løbere til AU Run. 350 løbere har meldt sig klar til start og skal løbe enten fem eller ti kilometer. Er man mere til en afslappet formiddag i parken, kan man tage en ven under armen på gåruten, og samtidig kan man møde en masse af de frivillige foreninger på Aarhus Universitet.

350 løbere skal på lørdag løbe motionsløb i Universitetsparken. Foto: Studenterrådet

Efterårsferien nærmer sig, og for mange skoleelever betyder det, at de fredag deltager i skolernes motionsdag. Savner du den dag, og trænger du til noget frisk efterårsluft, kan du med glæde se frem til lørdag, hvor Studenterrådet, Studenterhus Aarhus og Aarhus Universitets-Sport afholder AU RUN.

”Vi har set, at der er rigtig mange løbeglade mennesker på Aarhus Universitet, og vi syntes, det kunne være en rigtig fin idé at lave noget sammen. Vi har allerede Kapsejladsen og Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag, hvor der er nogle sportsaktiviteter, men vi vil gerne lave et motionsløb, hvor vi alle kan samles og have det sjovt,” siger Marie Dall, der er formand for Studenterrådet og projektkoordinator på AU RUN.

Det er første gang, AU RUN bliver afholdt, sådan helt rigtigt i hvert fald. I december 2020 afholdt arrangørerne en corona-venlig udgave af AU RUN, hvor 100 tilmeldte løb hver for sig hen over en weekend. I år er der 350 tilmeldte løbere, som står klar til start i Universitetsparken på lørdag. De har meldt sig på den korte rute på fem kilometer eller den lange rute på ti kilometer, der begge følger en rundstrækning på 2,5 kilometer gennem campus. Nå løberne er færdige, kan alle, der har lyst, deltage i gåturen rundt på ruten.


Kort over ruten. Foto: AU RUN 

Tilmeldingen til løbet er lukket. Men selvom man ikke nåede at tilmelde sig, må man meget gerne komme forbi alligevel, fortæller Marie Dall.

”Man må stadig gerne komme og løbe med, men man kan ikke få et løbenummer, og alle er velkomne på pladsen til at se på eller gå med."

Udstillingsvindue for foreninger

Dagen starter med, at rektor Brian Bech Nielsen holder en velkomsttale. Herefter vil den studenterdrevne forening Run for Friendship stå for en fælles opvarmning, og dernæst vil løberne tage afsted på ruten. Til at holde styr på det hele kommer de to standupkomikere Jonas Kjærsgaard og Per Sodemann og agerer konferencierer. Når alle er nået i mål, og folk er kommet tilbage fra gåturen, vil der være præmieoverrækkelser.

Men dagen bliver også en mulighed for at høre noget om de mange foreninger, der findes på Aarhus Universitet. Hele dagen vil det nemlig være muligt at besøge opstillede boder, hvor man kan møde forskellige frivillige foreninger.

LÆS OGSÅ: AU har fået 12,3 millioner kroner til at forbedre studielivet i kølvandet på corona – nu skal pengene fordeles

”På den måde kan vi samtidig med løbet være et talerør for nogle af de foreninger, der går på tværs af forskellige fagligheder,” siger Marie Dall.

AU RUN slutter omkring klokken 14, men for dem, der ikke har alt for ondt i benene, er der AU RUN afterparty i Studenterhuset. Her får tilmeldte til AU RUN gratis adgang. Dørene åbner klokken 20.

Korrekturlæst af Charlotte Boel