Omnibus prik

Fællestillidsrepræsentant Lotte Thue Pedersen forlader AU

Lotte Thue Pedersen har siden april 2018 bestredet posten som fællestillidsrepræsentant for de tekniske og administrative medarbejdere på Aarhus Universitet. Men efter 12 år inden for de gule mure forlader hun nu universitetet ved årsskiftet.

Lotte Thue Pedersen forlader AU efter 12 år og tiltræder ved årsskiftet sin nye stilling som faglig konsulent i HK Stat Østjylland. Arkivfoto: Ida Marie Jensen/AU Foto

Lotte Thue Pedersen er uddannet som laborant ved Aarhus Universitet i 2010, og siden har universitetet dannet rammen om hendes arbejdsliv. Først som laboratoriekoordinator ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik og siden 2018 som fællestillidsrepræsentant for universitetets teknisk-administrative medarbejdere. 

Men ved årsskiftet er det slut. For Lotte Thue Pedersen har valgt at fortsætte sin karriere uden for de gule mure. Den 1. januar tiltræder hun stillingen som faglig konsulent ved HK Stat Østjylland.

”Hele mit arbejdsliv har båret præg af, at jeg gerne vælger nye ting til. Og efter 12 fantastiske år på AU, hvor jeg har haft gode rammer og har udviklet mig fagligt – både i mit arbejde under professor Poul Nissen og i mit arbejde som tillidsrepræsentant – har jeg lyst til at se verden uden for de gule mure,” fortæller Lotte Thue Pedersen og fortsætter:

”Når man som jeg har stor interesse for det faglige arbejde, er stillingen som faglig konsulent i HK Stat en superspændende udfordring og en fantastisk mulighed for at udvikle mig.”

De store sejre vindes i kulissen

Lotte Thue Pedersen tiltrådte som fællestillidsrepræsentant midt under storkonflikten i 2018. Siden har hun været involveret i andre store sager, blandt andet implementering af GDPR-lovgivningen, ny ferielov og udlicitering af teknisk-administrative arbejdsopgaver, herunder rengøring. Og selvfølgelig også coronapandemiens indvirkning på AU som arbejdsplads. 

”Men det, der står tydeligst for mig, nu hvor jeg er på vej ud af døren, er, at de virkelig store sejre ofte er knyttet til sager, der klares i kulissen. Det er jo som oftest der, det egentlige TR-arbejde foregår.”

Unikt samarbejde 

Lotte Thue Pedersen har gennem sit arbejdsliv på AU samlet sig mange gode erfaringer – men skal hun fremhæve én ting, bliver det samarbejdet mellem faggrupper på tværs af organisationen.   

”Samarbejdet kom for alvor op at stå mellem TAP'erne og vores AC- og VIP-kolleger under overenskomstforhandlingerne i 2018, og det har været unikt og altafgørende på mange områder. Samarbejde er vejen frem, uanset om det er med kolleger eller med ledelsen. Vi er alle kolleger, der understøtter universitetet i at løse sin kerneopgave. Det vil jeg tage med mig videre.”

Har speedmakuleret sit arbejdsliv 

Lotte Thue Pedersen er i disse dage ved at lukke ned for sit arbejdsliv på AU fra sit hjemmekontor. Kontoret på AU er stort set klar til at blive overdraget, for da smittetrykket begyndte at stige, satte Lotte Thue Pedersen turbo på oprydningen.

”Jeg har simpelthen speedmakuleret mit arbejdsliv de seneste dage op til, at vi igen blev sendt hjem. Og jeg nåede også lige at få det sidste møde med i Hovedsamarbejdsudvalget. Det er da en lidt tam fornemmelse at tjekke ud online, men sådan er det,” siger Lotte Thue Pedersen.

Helle Colding Seiersen, der er fællestillidsrepræsentant for medlemmer af fagforeningen HK ved Aarhus Universitet, bliver konstitueret som fællestillidsrepræsentant for de teknisk-administrative medarbejdere, indtil en ny bliver valgt ved generalforsamlingen i TAP-klubben i februar 2022.

Korrekturlæst af Charlotte Boel