Omnibus prik

Frikadeller med papirsmag, falsk pastrami og en positiv pulverkaffeoplevelse

Kaffen, kagen og den friske kål holdt Moesgaards kantine inde i kampen på en dag, hvor den varme ret var kold og krydderierne lige så fraværende som stemningen.

Udvalget var stort i Moesgaards kantine, men kvaliteten kunne ikke matche kvantiteten. Foto: Maria Randima.
Henrik Barlach og Liselott Idestig arbejder til daglig som sanitetsmedarbejdere på Aarhus BSS på AU. Foto: Maria Randima.
Dagens ret stod - efter sigende - på pastramiburger, men det smagte mere af almindeligt oksekød. Foto: Miriam Brems.
Dagens varme ret, frikadeller med rødkål, var en kold omgang. Foto: Miriam Brems.
Pulverkaffen og kagen var både lækker og billig. Foto: Miriam Brems.
Stemning var der ikke meget af i den affolkede kantine, til gengæld var der madro. Foto: Maria Randima.

Anmeldt af: Henrik Barlach og Lotta Idestig, begge sanitetsmedarbejdere på Aarhus BSS 

Maden: Det første, vi lægger mærke til, er kantinens store udvalg. Der er  en varm ret, dagens ret, forskellige sandwich og et pænt udvalg i salatbaren. Et kort blik på ugeplanen over dagens ret viser, at der også her er god variation at finde. I dag står den på burger med pastrami, som vi glade kaster os over. Vi bliver positivt overraskede, da vi finder ud af, at en gratis omgang fra salatbaren følger med i prisen. Derudover vælger vi frikadeller med rødkål, kartofler og en gulerodsbolle til. Desserten består af kaffe og kage.

Da vi forventningsfulde sætter tænderne i den første bid frikadelle, bliver vi slemt skuffede. Den smager af papir, og selvom vi så den blive taget ud af mikroovnen, er den kold . Den smagløse fars mangler helt klart krydderi, og skal efter vores mening bestemt ikke indeholde de revne gulerødder og kål, som har sneget sig ind. Heldigvis trækker tilbehøret lidt op: Rødkålen smager hjemmelavet, og kartoflerne er også smagfulde, krydret med salt og peber.

Første bid af burgeren høster heller ikke bifald fra smagsløgene. Den smager sådan set meget godt, men det er bestemt ikke pastrami, der er gemt i bollen. Kødet både ligner og smager som almindeligt oksekød med mangel på såvel krydderier som rødlig farve. Efter at have tygget lidt på smagsoverraskelsen må vi sige, at burgeren i øvrigt er rigtig fin. Bollen er rustik og sprød, kålen i den smager frisk og passer godt til kødet. Det giver plusser i vores bog, at der ikke bare er klasket det sædvanlige stykke icebergsalat i.

Den blandede salat viser sig at være lidt for blandet. Vi har mixet tre forskellige slags, desværre uden at vide, at hver type salat også har hver sin dressing. Selvom de hver for sig smager godt, bliver den kombinerede smag derfor lidt underlig. Det ville klart have været bedre, hvis der stod dressing ved siden af, som man selv kunne hælde på til sidst. Det trækker yderligere ned, at det hele bærer en bismag af køleskab, som om det har stået natten over, mens pastaen i pastasalaten er både for olieret og overkogt.

Kaffen og kagen giver comeback til kantinen. Valget er faldet på tre småkager og et stykke af noget, vi tror er brownie. Småkagerne ser hjemmelavede ud og er lækkert sprøde. Kagen viser sig ikke at være en brownie, men smager til gengæld godt af jul og rosiner og er blød og cremet indeni. Ligesom med burgeren skal vi lige komme os over smagsoverraskelsen, men er bagefter positivt stemte – som mellemregning kan vi notere, at skiltningen i kantinen skal være lidt bedre, så man ved, hvad man køber. Ved siden af kagerne får vi en cappuccino lavet af pulverkaffe, som til vores overraskelse er både cremet og smagfuld – klart en af de bedste pulverkaffer, vi har smagt.

Stemningen: Atmosfære er der ikke meget af. Da vi kommer til frokostens start 11.30, er kantinen helt tom, og kun få kommer til i løbet af den lille time, vi sidder der. Til gengæld betyder det, at der er god plads, og at man i ro og mag kan slappe af og nyde sin mad uden støj fra hverken baggrundsmusik eller menneskemylder.

Prisen: Vi giver 45 kr. for dagens ret med salat til og 36 kr. for en frikadelle med rødkål, kartofler og en gulerodsbolle, hvilket vi mener er fair for en frokost. Til at slukke tørsten er der gratis postevand, men vi køber også en cola til 18 kr. og en hyldeblomstdrik til 15 kr. Desserten scorer point på prisen: 8 kr. for pulvercappuccino, 6 kr. for den julede kage og 10 kr. for tre småkager.

Konklusion: Maden mættede, men var bestemt ikke nogen stor kulinarisk oplevelse. Kantinen scorer point for den billige dessert, men skal oppe sig noget, hvis vi skal komme tilbage og spise der en anden gang. I den endelige karaktergivning til maden er vores to anmeldere ikke helt enige. Lotta, der har fået frikadellen med rødkål, hælder mest til en tre’er, mens Henrik lander på fire. Derfor bliver den endelige score 3,5.

NB: Vi gør opmærksom på, at vi har anmeldt AU's kantine på Moesgaard, som er drevet af Studenterhusfonden. Der er således ikke tale om Moesgaard Musemums Café.